Objašnjenje Vladete Jerotića

BIBLIJA KAŽE DA ŽENA MORA BITI POSLUŠNA MUŽU: Evo šta to zapravo znači!

Pokornost je vezana za strah a poslušnost za ljubav, govorio je naš čuveni akademik

Porodica
Autor:
BIBLIJA KAŽE DA ŽENA MORA BITI POSLUŠNA MUŽU: Evo šta to zapravo znači!
Foto: Shutterstock

Pokojni profesor doktor Vladeta Jerotić gostujući svojevremeno u emisiji “Agape” protumačio je viđenje oca Tadeja o tome da žena mora bezuslovno poštovati i poslušati muža bez obzira da li je on etičan ili zreo, što se navodi i u Bibliji.

Često ovakve stavove kritikuju savremeni, mladi ljudi. Međutim, nekada je potrebno samo razumno objašnjenje, da bi se shvatilo ono što deluje nerazumljivo.

Vladeta Jerotić je na svojstven način protumačio reči oca Tadeja:

“Kada je otac Tadej govorio o apsolutnoj poslušnosti, mislio je na međusobnu poslušnost onako kako je apostol Pavle govorio o odnosu muškarca i žene, odnosno muža i žene. Samo međusobna poslušnost je dobra, ne treba da je samo žena apsolutno poslušna. Ali, poslušnost nije isto što i pokornost.

Pokornost je vezana za strah a poslušnost za ljubav. Kada je otac Tadej govorio, onako kako je on umeo, sa puno ljubavi, sigurno nije potcenjivao ženu, niti mislio da žena treba da bude pokorna. A, nažalost, često se dešava u braku, i danas, da muž traži od žene pokornost a ne poslušnost. Naravno, onda ljubavi nema. Znači kada je ljubav u pitanju govorimo o obostranoj poslušnosti.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs