Sigurno ste se našli u sličnoj situaciji

KAKO SAM NADMUDRILA ROĐENU SESTRU: Verovali ili ne, ali glavno oružje mi je bila pegla!

Moja sestra je uvek izlazila kao pobednik, tokom naših, sitnih čarki, ali ne i ovaj put!

Porodica
Autor:
KAKO SAM NADMUDRILA ROĐENU SESTRU: Verovali ili ne, ali glavno oružje mi je bila pegla!
Foto: Envy Croatia

Kupila sam novu, teksas haljinu za proleće. Bar sam ja mislila da je teksas, dok nisam došla kod sestre i pokazala joj, sva ponosna, moj novi „modni ulov“.

To nije teksas, to je pamuk. Zar stvarno ništa ne znaš?“ – reče ona i ponovo započe naš sestrinski rat koji traje od kako se ona rodila, evo već dobrih tridesetak godina.

Naravno, sve je počelo mojom ljubomorom z bog njenog rođenja, a rat se raspirivao zbog svake sitnice. Bilo da je u pitanju različito viđenje roze boje ili kao sada, pogrešno „opipavanje“ materijala.

Ovo je teksas. Izgleda kao teksas, na dodir je teksas – znači to je TEKSAS,“ svađam se ja kao da smo opet u osnovnoj.

„Da li si uopšte pročitala sastav tkanine? To nema ni T od teksasa! Znaš na šta će ti ličiti ta haljina kada je opereš? Sva će se zgužvati i nema trika da je ispraviš! Nema te pegle koja bi ispravila nabore koji će se stvoriti kada opereš tu smešnu haljinu,“ kaže ona puna sebe.

U mojoj glavi odjednom se upali mala lampica trimfa. Moja sestra ne zna da sam nedavno kupila novu peglu, Philips PerfectCare Elite Plus parnu stanicu! To čudo od tehnike jednostavno može da izravna sve vrste tkanine – od svile do teksasa i to bez podešavanja temperature.

Parna stanica
foto: Envy Croatia

Philips PerfectCare Elite Plus parna stanica ima OptimalTemp tehnologiju što znači da je podešena na temperaturu koja je optimalna za sve vrste tkanina a u kombinaciji sa snažnom parom, pa pegla i svilu i teksas bez potrebe podešavanja temperature.

Sigurna u svoju novu drugaricu, Philips PerfectCare Elite Plus parnu stanicu, odlučim se ja na jedno sitno lukavstvo. I predložim sestri opkladu: „Opraću haljinu, a zatim ću je ispeglati. Ako ne budem mogla da je ispeglam, kako Bog zapoveda, sve one moje divne, nove haljine su tvoje. Ako je ispeglam da izgleda kao sada, sve tvoje nove haljine su moje!“

Sestra je pažljivo pogledala etiketu i pristala na opkladu.

Nakon pranja i sušenja sporne haljine, uzela sam parnu stanicu, pompezno je napunila česmovačom, a onda sa, moćnom parom pod pritiskom od max 8 bara, ispeglala svaki nabor.

Ceo proces je trajao manje od pet minuta, a haljina je izgledala fenomenalno!

Sestra je bukvalno ostala bez teksta kada sam haljinu okačila na ofinger, pa važno uzela parnu stanicu i vertikalno „prešla preko“ iste!

Već ste shvatili da sam ja odnela pobedu o ovoj rundi sestrinskog obračuna. Nakon nedelju dana, u mom ormaru su se baškarile tri sasvim nove haljine, plus ona teksas haljina koja na kraju uopšte i nije bila od teksasa, ali sada to više nije važno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs