Ljudi je nisu podržali

Julija je rodila trojke, živi srećno s mužem u malenom stanu: Zašto je ova žena dobila najoštrije osude javnosti?

Rađanje u kasnijim godinama još uvek je kontroverza za mnoge

Porodica
Autor:
Julija je rodila trojke, živi srećno s mužem u malenom stanu: Zašto je ova žena dobila najoštrije osude javnosti?
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U današnje vreme, medicina je toliko napredovala da više nije retkost ni čudo kada čujemo da je neka žena u kasnijem dobu rodila dete, bilo da su u pitanju pedesete, šezdesete, čak i sedamdesete.

Ali, u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, ove stvari i dalje se shvataju kao kontroverza.

51-godišnja žena iz Rusije po imenu Julija pre nekoliko dana rodila je trojke. Sa bebama je provela 22 dana u bolnici, i sada su se zdravi i srećni zaputili kući. Ona je prvi put uspela da postane majka i u njenom mestu sada svi pričaju o njoj.

Želja za majčinstvom javila se još u mladosti, ali Julija je svoju srodnu dušu pronašla tek pre devet godina. Supruga Eugena upoznala je 2011. godine preko interneta i tada je shvatila da ne treba da odustane od svog sna o majčinstvu, da će joj sa njim konačno uspeti. Tako je i bilo.

Julija i Eugen žive sa svoje tri bebe u malenom dvosobnom stanu, ali se ne žale. Ubeđeni su da će dobro odgajiti i vaspitati svoju decu. Inače, Julija je direktor jednog zabavnog centra, dok je Eugen profesor na tehničkom fakultetu.

Priča koja bi inače obradovala sve, priča o ostvarenoj ženi i ispunjenom snu o majčinstvu, ovoga puta je umesto pohvala izazvala veliki broj osuda i ružnih komentara.

Počevši od komentara kako će već za dve ili tri godine izgledati kao da su baba i deda sopstvenoj deci, do toga da neće imati snage da se bore sa problemima odrastanja pa sve do toga da možda neće ni živeti dovoljno dugo da vaspitaju svoju decu, Juliji i Eugenu su ovakvi komentari pokvarili nasjrećniji period u životu.

Šta vi mislite? Podelite sa nama u komentarima!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs