oDRASTANJE

Pravilo do tri dana: Najvažnija životna lekcija koju morate preneti svom detetu!

Zbog ovog pravila sam postao miran i samouveren

Porodica
10:34h Autor:
Pravilo do tri dana: Najvažnija životna lekcija koju morate preneti svom detetu!
Foto: Profimedia

Bez obzira koliko pomno planirate svaki sat svog života, neočekivane stvari se dešavaju. Upravo u tim situacijama se nazire naš karakter: kako ćemo odgovoriti na splet sudbine, koju odluku ćemo doneti?

U tim situacijama pomaže pravilo od 72 sata koje koriste svi zreli ljudi. Prvi put sam saznao za ovo pravilo kada sam bio u srednjoj školi.

Hteo sam da se napijem vode, odvrnuo sam česmu i voda je krenula na sve strane. Bio sam mokar od glave do pete, a pantalone su se zalepile za mene kao helanke za balerinu.

Hteo sam da otrčim kući i da se presvučem, pozvao sam majku, a ona je rekla: "Ne dolazi u obzir da se sada vraćaš kući, propustićeš čas. Ako bolje razmisliš, to je tako smešna situacija!"

Nekako sam pregurao dan, i srećno stigao kući. Tada mi je majka ispričala efikasnu taktiku - pravilo 72 sata.

Kada se u vašem životu dogodi neka situacija zbog koje biste najradije propali u crnu zemlju, ne paničite i ne prepuštajte se emocijama. Odmorite se 72 sata i ostavite da se situacija "ohladi".

Dakle, 72 sata - tri dana! Prvog dana ćete biti nervozni, u glavi ćete stalno "premotavati film". To je normalno. Svi smo takvi. Ali drugi dan će stepen te neprijatnosti pasti. Tog dana ćete se već šaliti na konto toga šta se desilo. Treći dan ćete shvatiti da se takve stvari dešavaju i zaboravićete incident.

Isprobao sam to pravilo na sebi. Uprkos tome što sam bio besan na majku što mi nije dozvolila da se vratim kući i da se presvučem, i tako spasem od sramote, sačekao sam tri dana. I nisam se prevario: pravilo od 72 sata deluje.

Kasnije u životu, nekoliko puta mi je ovo pravilo "spaslo glavu".

Kada sam našao svoj prvi posao, još sam bio mlad i nezreo. Radio sam sa isto tako mladim i nezrelim kolegama. Jednom prilikom smo se nešto pogurali, i jedan kolega me jako udario. Prirodna reakcija je bila da mu vratim udarac. Svi su to očekivali od mene, pa i taj kolega. U ostalom, ako to ne uradim, svi će me smatrati kukavicom.

Međutim, setio sam se pravila od 72 sata. Okrenuo sam se i otišao. Nakon tri dana, "prašina" se slegla. Kolega mi se već sutradan izvinio, a treći dan svi u kancelariji su zaboravili na incident.

Isto pravilo primenjivao sam i kada sma imao velike probleme u životu. Ni jedan problem nisam odmah rešavao, već sam čekao da prođu 72 sata. Tada bih "hladne" glave uvek izabrao najbolje rešenje.

Zahvaljujući ovom pravilu izrastao sam u mirnu i samouverenu osobu. Bez obzira šta radio, bez obzira šta mi se dešavalo u životu, zahvaljujući ovom pravilu znam da će sve biti u redu. Tako sam iskreno zahvalan mojoj majci i stalno se sećam te priče o "mokrim pantalonama" sa kojom je i počelo moje odrastanje. Bez ovog pravila bih bio potpuno druga osoba.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs