Neverovatno

Pismo majke maćehi svoje ćerke koje je rasplakalo svet: Dragocena ženo, ti si dar od Boga!

Iskrene misli koje je Kendis zapisala i poslala novoj ženi svog bivšeg supruga pobilo je sve predrasude o zlim maćehama i večnoj mržnji dveju žena
Porodica
21:18h Autor:
Pismo majke maćehi svoje ćerke koje je rasplakalo svet: Dragocena ženo, ti si dar od Boga!
Foto: Shutterstock

Nakon razvoda, Kendis Kari mislila je da će maćeha njene ćerke biti antipatična i loša, knjiški primer zlobnice koja je zauzela njeno mesto, ali je potpuno pogrešila.

Zbog toga, napisala je pismo zahvalnosti u kojem izražava poštovanje i ljubav prema njoj, koje je portal Yumama preneo u celosti:

Sve ono što vam mama nikada nije rekla, pročitajte OVDE - Slomilo joj se srce svaki put kada biste zaplakali!

Maćehi moje ćerke

"Nisam te želela u njenoj blizini. Ti jednostavno nisi bila deo plana. Dok sam odrastala i sanjala o svojoj porodici, ti nikad nisi bila deo sna. Plan je bio da moju porodicu činim ja, tata moje dece i deca, a ne ti.

Sumnjam da si i ti ikad želela mene u svom životu. Sumnjam da si planirala da budeš majka detetu koje nisi rodila. Mogu da se kladim da je tvoj plan bio sličan mome i da u njemu nismo bile moja ćerka i ja. Sigurno si mislila da ćeš majka postati onog dana kad rodiš dete, a ne kad se udaš za mog muža.

Ali Božji planovi nisu uvek isti kao naši. Kada se moja porodica podelila i kada su nastale dve porodice, znala sam da ti dolaziš.

A kako je jedan tata objasnio ćerki šta je lepota, saznajte OVDE - Dirljivo pismo koje svaka žena treba da pročita!

Mislila sam da si zver i da moja ćerka neće hteti da te prihvati kao majku. Nadala sam se da nisi toliko privlačna i molila se da se moja ćerka ne ugleda na tebe. Njen otac je planirao da se skrasi po drugi put. Ja nisam želela da se suočim sa činjenicom da će druga žena biti majka mom detetu dok sam ja odsutna" - piše Kendis, prepričavajući kako se osećala kada je saznala da će otac njene ćerke oženiti drugu ženu.

A onda si ti došla

"Nisi bila onakva kakvom sam te zamišljala. Trebalo je da izgledaš grozno. Ali nisi tako izgledala – bila si prelepa. Trebalo je da budeš stara i zla. Ali ti si bila slatka i mlada žena.

10 stvari koje svaka maćeha treba da zna, pročitajte OVDE.

Osujetila si moje planove

Po tvom izrazu lica shvatila sam da je i tebi bilo teško da upoznaš mene. Moje srce se istog trena smekšalo. Proklet bio tvoj osmeh! Mislila sam da ću te mnogo mrzeti! Zašto si uništila moj plan?

Ubrzo sam ti postala zahvalna

Ti si prihvatila našu ćerku od samog početka i bezuslovno si volela oboje, i nju i njenog tatu, a to je najbolji poklon za mene. Uključila si našu ćerku u sve što radiš i ona se pored tebe osećala voljeno i prihvaćeno. Njen odnos sa ocem stavila si iznad vašeg odnosa, a samo hrabra i smela žena zna kako to da uradi sa stilom.

Kada smo se njen otac i ja razveli, znala sam da će u njenom životu biti trenutaka kad neću moći da budem uz nju. Zahvalna sam ti što si ti tu u mom odsustvu. Zahvalna sam ti što razumeš njene tinejdžerske godine i trudiš se da joj udovoljiš. Njoj je potrebna majka i u toj kući, a ti to umeš" - priznaje ova majka i priseća se kako se nova žena odnosila prema njoj:

OVDE pročitajte otvoreno pismo prevarenog muškarca koje je razbilo sve predrasude o jačem polu - Plakao sam i molio je da ne ode!

Znam da je naša situacija retka

"Poštovala si moju poziciju majke od samog starta. Poštujem to što se konsultuješ sa mnom kada te pita za neki savet. Ne dešava se tako često da majka i maćeha jedna drugoj šalju poruke kako bi se podsetile da vole jedna drugu. Ti si dar od Boga.

Naša ćerka će odrasti sa više ljubavi nego što sam ikad mogla da zamislim

Nije ona birala da joj se roditelji razvedu, ali iako to ne bih poželela nijednom detetu, zahvalna sam što ona sada ima četvoro roditelja koji je vole i poštuju, a koji se i međusobno vole i poštuju. Zbog toga je ona saosećajna i razume da neuspeh u jednoj oblasti često znači uspeh u drugoj.

Zašto plačeš tata - Kako je jedna hrabra devojčica utešila svog oca nekoliko trenutaka pre nego što je umrla zbog greške lekara, pročitajte OVDE.

Ona te uvek ushićeno zove i priča ti svoje priče kada dođe kod mene, a meni srce u tim trenucima preskače od sreće. I svaki put uživam u tvom toplom prijateljskom zagrljaju kada se vidimo.

Znam kako izgleda kada majka ne prihvati maćehu. Ja sam više nego zahvalna što si ti zaista dobra osoba za moju ćerku. Hvala ti što si dovoljno zrela, što me poštuješ i odgajaš dete zajedno sa mnom" - priznaje Kendis i zavetuje se za budućnost svojoj sada velikoj prijateljici:

Kojih 10 osobina poseduje pravi prijatelj, pročitajte OVDE - Ume da oprosti, tu je kada vam je teško!

Obećavam ti da ću uvek poštovati tvoj uticaj na našu ćerku

"Obećavam ti da nikad neću umanjiti tvoju važnost u njenom životu i nikad ti neću reći da nisi njena majka. Obećavam ti da ću je odgajati učeći je da u svom životu ima dve hrabre žene koje imaju smelosti da joj obe budu majke. I molim se da ona nikad ne dođe u našu situaciju – čak i ako je ovako mirna. Ipak, tada će znati kako izgleda udruženo roditeljstvo.

Dragocena ženo, ti si redak i prelep dragulj. Bog te blagoslovio, volim te!" - zaključila je Kendis, srećna što će drugoj majci svoje ćerke konačno biti jasno šta sve o njoj misli od samog početka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs