Ukusni zalogaji

Pileća džigerica s pirinčem

Ovo jelo je posebno dobro za sve koji imaju problem s krvnom slikom
Recepti
08:28h Autor:
Pileća džigerica s pirinčem
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 20 g maslaca
  • 150 g pirinča
  • so, biber
  • 5 kašika ulja
  • glavica luka
  • 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)

Priprema

1. Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.

2. U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac da provre. Zatim dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs