Posle ovoga zavoleće ga svi

Pijte samo jednu šolju mleka dnevno: Dobrobiti su mnogobrojne i dugoročne!

Niz dobrobiti kojima doprinosi najobičnija čaša mleka je zlata vredan, pogotovo jer sprečava razvoj mnogih bolesti
Fitnes & Nutricija
11:54h Autor:
Pijte samo jednu šolju mleka dnevno: Dobrobiti su mnogobrojne i dugoročne!
Foto: Shutterstock

Čak i ako niste naročiti ljubitelj mleka, treba da imate na umu velike zdravstvene dobrobiti ovog napitka. Da li ga pijete dovoljno?

Mleko i mlečni proizvodi preporučuju se kao dobar izvor kalcijuma, naročito za žene kojima u kasnijem životnom dobu preti osteoporoza. I dok su neki ljudi pravi ljubitelji mleka i mlečnih proizvoda, drugi se ni ne sete da popiju ni minimalnu potrebnu količinu ovog napitka dnevno. Niz dobrobiti kojima doprinosi najobičnija čaša mleka je zlata vredan, pogotovo jer sprečava razvoj mnogih bolesti.

Napravite bademovo mleko: Riznica zdravlja koja sprečava rak, leči čir na želucu i jača memoriju!

Borba protiv gojaznosti

U borbi s kilogramima, mnogi će da izbegavaju mleko i mlečne proizvode, što je sasvim pogrešan potez jer je upravo kalcijum kojim obiluju mlečni proizvodi značajan u procesu mršavljenja.

Naime, hrana koja sadrži mnogo kalcijuma može da spreči gojaznost, a prema istraživanjima, osobe koje redovno konzumiraju mleko i mlečne proizvode su manje sklone gojenju. Ipak, važno je da unosite dovoljnu količinu mlečnih proizvoda svakodnevno.

Prosečne porcije:

šoljica mleka (250 ml), ¾ šoljice jogurta (175 ml),50 g sira.

Ako konzumirate barem dve porcije mleka ili mlečnih proizvoda dnevno, štitite svoje zdravlje, imunitet i sprečavate gojenje.

Ima li šta zdravije od kozjeg mleka? Smanjuje rizik od raka pluća, jača imuni sistem!

Zdravstvene dobrobiti

Mleko sprečava osteoporozu, čuva srce, štiti od raka. Prema sprovedenim istraživanjima, osobe koje redovno konzumiraju mleko i mlečne proizvode imaju za oko 22 odsto manje rizika od razvoja raka debelog creva, za razliku od osoba koje mleko unose vrlo retko. Osim toga, mleko snižava krvni pritisak, štiti od srčanih oboljenja i jača kosti.

Drevni indijski napitak za jak imunitet, zdrave zglobove i kičmu: Napravite lekovito zlatno mleko!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs