Probajte

Pica kroasani

Omiljeni nadev u mekanom testu idealan je izbor za doručak ili užinu
Recepti
20:12h Autor:
Pica kroasani
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 350 g brašna
  • oko 350 g margarina
  • 20 g šećera
  • 15 g kvasca i malo mleka za rastapanje
  • 4 jaja
  • 1 žumance
  • kašika krupnog šećera
  • So
  • 100 g seckanih pečuraka
  • 100 g seckane šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 5 kašika kečapa
  • Origano

1. Od 175 g margarina, šećera, malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu stavite margarin koji vam je ostao, oblikovan u pravougaoni oblik, obavijte ga testom presavijajući ga kao knjigu.

2. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.

3. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite, ivice premažite razmućenim žumancetom, nafilujte smesom od pečuraka, šunke, kačkavalja, kečapa i origana, urolajte u kifle i stavite u podmazan pleh da se peče.

4. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.

Savršeno testo za picu gotovo za 10 minuta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs