Budite obazrivi

Otrov u omiljenoj hrani: Topli sendviči i pice izazivaju rak!

Zbog velikog prisustva toksina u hrani i pićima neophodna je redovna detoksikacija organizma, ali i izbegavanje tih proizvoda
Fitnes & Nutricija
23:40h Autor:
Otrov u omiljenoj hrani: Topli sendviči i pice izazivaju rak!
Foto: Shutterstock

Salame, kobasice, gotove pice, tost sirevi, suhomesnati proizvodi - sve su to artikli koji se najčešće nalaze na našim stolovima. U poslednje vreme većinom kupujemo gotove pice, ubacimo je u mikrotalasnu i večera za celu porodicu je spremna.

Namirnice koje možete da jedete i kasno noću: Ne goje, a poboljšavaju san!

Ipak, stručnjaci apeluju na oprez. Pica kupljena u prodavnici sadrži konzervans natrijum-nitrit koji je označen crvenom bojom. To znači da bi ga trebalo zaobilaziti u širokom luku.

Takođe, sadrži i difosfate a oni u velikim količinama ometaju apsorpciju kalcijuma, magnezijuma i gvožđa u organizmu, pa unos velikih količina (više od 1,5 do 2,5 g na dan) može dovesti do smanjenja koštane mase, osteoporoze i do taloženja kalcijuma u organizmu.

Pica je "začinjena" i aromom dima koji ima kancerogena svojstva.

9 najčudnijih zdravstvenih trendova: Da li biste probali čorbu od kostiju ili otišli u divljinu?

Šunka koja se koristi za tople sendviče sadrži samo 50 odsto svinjskog mesa, ostalo je voda, skrob, biljna vlakna, maltodekstrin i naravno aditivi: E407, aroma mesa, E450, E451, E316, E621, E250.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs