Isprobajte naredne sedmice

Topi salo za nedelju dana: Napitak od banana za ravan stomak! (RECEPT)

Konzumirajte ga svaki dan, a nakon nedelju dana trebalo bi da se vide rezultati
Fitnes & Nutricija
13:26h Autor:
Topi salo za nedelju dana: Napitak od banana za ravan stomak! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Slatke i ukusne, banane su mnogima najdraže voće. Treba da se čuvaju na sobnoj temperaturi, a ako želite da što pre sazreju, stavite ih u smeđu papirnatu kesu. Ako želite da ih sačuvate što duže, čuvajte ih u frižideru.

Osim što su vrlo ukusne, banane su i veoma zdrave. Obiluju vitaminima i mineralima poput vitamina B6, vitamina A, mangana, vitamina C, kalijuma, magnezijuma, riboflavina i niacina.

Kalijum čuva srce i nervni sistem održava u dobroj formi. Kalijum je takođe bitan za kontrakciju mišića, dobar je za bubrege i kosti. Smanjuje se izlučivanje kalcijuma u urinu i stvaranje bubrežnog kamenca, uravnotežuje nivo kalcijuma u telu i smanjuje rizik od osteoporoze. Banane su dobre i za bubrege i kosti. Sadrže triptofan koji pomaže pri proizvodnji serotonina, tako da ima umirujući efekat na mozak.

Mršavljenje na kineski način: Navike večito mršavih ljudi iz Azije!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Banana pomaže pri pretvaranju ugljenih hidrata u glukozu i time održava nivo šećera u krvi. Ojačaće i koren kose ako je konzumirate redovnoo, a kosa će da postane sjajnija. Tu ne prestaje lista dobrobiti ovog voća.

Evo recepta za napitak od banane koji će otopiti masne naslage sa stomaka.

Potrebno je: 1 banana, 1 pomorandža, ½ čaše nemasnog jogurta (grčki ili slično), 1 supena kašika kokosovog ulja, ¼ supene kašike đumbira, 2 supene kašike surutke, 2 supene kašike lanenih semenki

Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pomešajte i vaš napitak je gotov. Konzumirajte ga svaki dan, a nakon nedelju dana trebalo bi da se vide rezultati.

Ostala bez muža, upropastila se veoma mlada: Kako je za godinu dana smršala 57 kg! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs