Malo ko zna

Pomorandžina kora ima duplo više vitamina C: Koristite je samo ovako!

Kora pomorandže sadrži razne nutijente i visoke doze vitamina C. Sadrži salvestrol Q40 i limonelu koji su u ranoj fazi efektivni u borbi protiv raka dojke i debelog creva
Fitnes & Nutricija
19:12h Autor:
Pomorandžina kora ima duplo više vitamina C: Koristite je samo ovako!
Foto: Thinkstock

Vitamin C je neophodan našem organizmu. Taj koristan vitamin možemo da pronađemo u prirodi, a kako bi naše telo snabdeli vitaminom C, dovoljno je da jedemo puno voća i povrća.

Vitamin C je važan saveznik u borbi protiv raznih bolesti, prehlada i raznih infekcija. Takođe, ima važnu ulogu u regeneraciji tkiva i borbi protiv slobodnih radikala. Kako bismo osigurali dovoljnu količinu za naše telo, vrlo je važno obratiti pažnju na dovoljan unos tog vitamina.

Uništava viruse, gljivice i bakterije: Ovo ulje morate da imate u kući!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Priprema domaćeg preparata od kore pomorandže je jedinstvena jer na taj način telo može 100 odsto efikasno da iskoristi vitamin C. Naime, upravo se u kori pomorandže krije najveća koncentracija tog vitamina.

Za pripremu vam treba nekoliko pomorandži, ali izuzetno je važno da budu domaće nešpricane pomorandže. Nakon što ste pojeli plod, u rerni osušite kore. Zatim ih sameljite u mlinu za kafu ili blenderu. Prah koji ste dobili ostavite u teglu i potom dobro zatvorite.

Nikad ne bacajte koru od ananasa: Ovaj čaj usporava starenje i sprečava rak! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Jedna kašika tog praha sadrži dvostruko više vitamina C nego samo ''meso'' ploda. Možete da konzumirate kašiku tog praha svaki dan. Ujedno možete da ga pomešate s jogurtom ili da ubacite u vaš jutarnji smuti ili čašu vode.

Odlična je "pomoć" i u pripremi raznih poslastica. Prahom možete da aromatizujete vaš kolač i tako omiljenu poslasticu učinite još boljom.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs