Recepti

Ostanite mladi, lepi i zdravi: Ova hrana vas štiti od senilnosti i starenja!

Svakodnevno konzumirajte ove namirnice i dočekaćete duboku starost vitalni i lepi
Fitnes & Nutricija
11:56h Autor:
Ostanite mladi, lepi i zdravi: Ova hrana vas štiti od senilnosti i starenja!
Foto: Shutterstock

Cilj svakog od nas je pre svega da budemo zdravi, mladenački izgled i lepota su nešto što dolazi samo kao bonus. Milion puta do sada ste čuli da zdravlje na usta ulazi, a ovo je spisak namirnica koje morate konzumirati kako biste postigli savršen izgled duše i tela.

Borovnica - je najefikasnija biljka koja poboljšavaja zdravlje očiju i smanjuje sve probleme vezane za vid koji mogu nastati u kasnijim godinama života. Za to su zaslužni antocijanid, glukoginin, flavonidi, vitamini A i C koji blagotvorno utiču na vid i pospešuju prokrvljenost u očima.

Redovnom konzumacijom borovnice sprečiće se mnogi problemi sa vidom kao što su glaukom, retinitis pigmentosa, miopatija i slično. Antocijani koji se nalaze u borovnici štite tkivo retine oka od oštećenja koja mogu izazvati slobodni radikali, a vitamini i drugi nutritijenti umanjuju zamor oka i sprečavaju pojavu "noćnog slepila".

Rešite se loših navika: Evo kako da postanete bolji čovek!

Žen šen

- podoze imunitet, popravlja memoriju i suzbija rizik od neuroloskih problema i problema sa cirkulacijom krvi. Doprinosi vitalnosti organizma, jača srce, snižava povišen krvni pritisak, pročišćava organizam.

Đumbir - je odličan antioksidans i antibakterik. Blagotvorno utiče na zdravlje jetre, blokira ćelije tumora, snižava nivo holesterola u krvi.

Beli luk - jedan od najrasprostranjenije korišćenih začina na trpezam širom planete ima pozitivan učinak kod kardiovaskularnih oboljenja jer uspešno i sigurno snižava povišen krvni pritisak, nivo lošeg holesterola u krvi kao i nivo triglcerida. Pored toga deluje antivirusno, antibakterijski, a moćan je i antikancerogeni agens.

Ginko Biloba podstice cirkulaciju krvi u mozgu, sprečava gubitak pamćenja, poboljšava kognitivne sposobnosti i vrlo je snažan antioksidans. Biljka Ginko Biloba usporava starenje organizma štiteći pri tom nervne ćelije.

Ovih pet biljaka sačuvaće nas od prevremenog starenja, staračke senilnosti, gubitka koncentracije, pamćenja, vida, Alchajmerove bolesti, poremećaja cirkulacije, bolesti srca, krvnih sudova kao i svake vrste raka.

Stavite čen belog luka u usta i sačekajte nekoliko minuta: Nećete verovati šta će se desiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs