Pokušajte, nije teško

Mršavljenje na vrelom pesku: 5 saveta za održavanje vitke linije na plaži!

Ako ste uspeli odricanjem od slatkiša i redovnim vežbanjem da pripremite telo za more, sigurno vas zanima kako da ga zadržite
Fitnes & Nutricija
14:48h Autor:
Mršavljenje na vrelom pesku: 5 saveta za održavanje vitke linije na plaži!
Foto: Shutterstock

Ako ste uspeli odricanjem od slatkiša i redovnim vežbanjem da pripremite telo za poglede na plaži, sigurno vas zanima kako da ga zadržite. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam u tome i pomoći!

Znamo da je teško odoleti sladoledima, alkoholnim pićima i brzoj hrani na odmoru, ali to je prvi preduslov za održavanje željene linije - jesti zdravo i pametno.

Pročitajte savete koji će vam u tome pomoći:

Da li su vaše grudi zdrave: Test koji će vas rešiti svih sumnji! (VIDEO)

1. Ne zaboravite da pijete vodu

Naša tela su sastavljena većinom od vode, a tokom dana gubimo oko ¾ putem znojenja i ostalih telesnih funkcija. Važno je da popijete barem 8 čaša vode, a tokom vrućih letnih dana i više. Voda se brine o zdravlju, ali isto tako je odličan saveznik u očuvanju kilaže.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Usvojite zdrave navike

Kada bilo koja vrsta aktivnosti postane deo rutine i vi ćete se osećati motivisano za usvajanje drugih zdravih navika (dovoljno sna, odbacivanja cigareta...). Istraživanja su pokazala da vežbanje u ranu zoru ubrzava metabolizam i daje dodatnu energiju, čineći dan značajno produktivnijim.

3. Birajte namirnice koje sadrže vlakna i proteine

Proteini i vlakna drže u ravnoteži nivo šećera u krvi i umanjuju osećaj gladi. Zbog ovoga se nećete odlučiti da usput pregrizete nezdravu hranu i grickalice koje debljaju. Hrana bogata vlaknima dugo će vas ostaviti sitima, što sprečava prejedanje.

Kako da uz trčanje postanete vitalni: 3 saveta sportskih stručnjaka!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Izbegavajte male zalogaje ukusne hrane

Misli se na male zalogajčiće ukusne hrane koji, iako su izgledom mali sadrže puno kalorija. Ti mali zalogajčići ne moraju biti nezdravi, stoga na zabavi ili venčanju odaberite one sa lososom, salatom, humusom ili belim mesom.

5. Pažljivo sa pićem

Ono što pijete može biti pogubno za vitku liniju baš poput onoga što jedete. Posebno se pripazite koktela s obzirom na to da se prave od raznih sokova punih šećera i alkoholnih pića pa možete u sebe uneti pregršt kalorija a da toga niste ni svesni. Odaberite čašu crnog vina ili vodu!

Opekotine od sunca: 9 prirodnih načina da ih izlečite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs