Zdravi gutljaji

Moćna limunada: 5 tegoba koje momentalno rešava!

Limun s pravom nosi titulu supernamirnice
Fitnes & Nutricija
10:36h Autor:
Moćna limunada: 5 tegoba koje momentalno rešava!
Foto: Profimedia

U limunu se nalazi bogata riznica vitamina C, A, B1, B6, kalijuma, pektina, folne kiseline, kalcijuma, fosfora, mangana...Evo koje zdravstvene tegobe možete ublažti ako češće konzumirate limunadu, piše Stvarukusa.rs.

Kamenje u bubrezima

S obzirom na to da se u limunu nalazi 8 odsto citratne kiseline koja pozitivno utiče na rad bubrega i sprečava nastanak kamena, preporučuje se da u toku dana popijete pola šolje limunovog soka rastvorene u 7 čaša vode. Ako vam više odgovara, napitak možete da zasladite medom.

Artritis

Kako biste ublažili simptome artritisa, bolove i ukočenost u zglobovima, uživajte češećr u gutljajima osvežavajuće limunade. Iscedite pola limuna u čašu vode i pijte pre doručka. Takođe, pijte limunadu pre ručka, cečere i odlaska na spavanje.

Očistite krvne sudove uz pomoć sode bikarbone: Jedna čašica ove tečnosti uklanja holesterol!(RECEPT)

Zatvor

Mnogo je uzročnika konstipacije, a među njima je i nedovoljan unos tečnosti i hrane bogate vlaknima. Kako biste poboljšali rad creva, pomešajte kašičicu soka limuna, čašu vode i kašičicu meda. Ova moćna mešavina će vas osloboditi neprijatnih simptoma zatvora.

Osetljiv stomak

Pojeli ste obilan obrok i ne osećate se najbolje. Poboljšajte rad želuca i creva pomoću limuna. Pomešajte sok od pola limuna i pola kašičice sode bikarbone i rastvorite u čaši vode.

Pomešajte limun i pivo i nanesite na kosu: Magični efekat koji ćete obožavati!

Upala grla

Citratna kiselina i vitamin C u limunu imaju antibakterijska dejstva i mogu pomoći i kod upala grla. Pored toga, limun jača i imunitet i pomaže organizmu da sa izbori s virusima i bakterijama. Ukoliko vas muče bolovi u grlu, iacedite limun u čaši tople vode i dobro promešajte. Ovom zdravom mešavinom ispirajte grlo nekoliko puta na dan.

Sok koji eliminiše umor: Samo jedna čaša daje energiju za ceo dan! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs