Drastična promena

Mesec dana jeo samo šećer: Onda je usledila tragedija! (VIDEO)

Nakon samo tri nedelje, počeo je da se oseća užasno, sve vreme bio je letargičan i vrlo nervozan, a onda je otišao kod lekara
Fitnes & Nutricija
19:34h Autor:
Mesec dana jeo samo šećer: Onda je usledila tragedija! (VIDEO)
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Dejmon Gejm rešio je da napravi eksperiment tako što je 60 dana jeo samo šećer. Transformacija koja je usledila šokirala je mnoge, a zdravlje se naglo pogoršalo.

12 dana jela samo banane: Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela! (VIDEO)

Nakon samo tri nedelje, počeo je da se oseća užasno, sve vreme bio je letargičan i vrlo nervozan. Poseta doktoru potvrdila je najgore - dijagnostifikovana mu je masna jetra.

"Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled ill slatkiše. Sav šećer koji sam unosio dolazio je iz takozvane zdrave hrane, niskokaloričnih jogurta, pločica žitnih pahuljica, voćnih sokova, sportskih pića. Onih stvari koje roditelji daju deci misleći da rade dobro", rekao je Gejm.

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Dejmon je dobio 10 centimetara sala oko struka, a njegova mentalna funkcija opisana je kao "nestabilna". Takođe, otkrio je i kako nikako nije mogao da se najede ove hrane.

Dnevno je unosio i do 40 kašičica šećera, malo više nego što unosi prosečan tinejdžer. Poređenja radi, maksimalna dnevna preporuka unosa šećera je 9 kašičica za muškarce i 6 za žene.

Namažite med i cimet na hleb i jedite svaki dan: Evo zašto!

Za doručak bi pojeo niskokalorični jogurt, žitarice i sok od jabuke, a to je 20 kašičica šećera.

"Ne kažem da bi ljudi trebalo da prestanu da jedu šećer, već samo da budu svesni. Šećer je u sastavu 80 odsto prerađene hrane. Ako ga uklonimo, to je prvi korak prema promeni", zaključio je Gejm.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs