Dijeta

Magična čorba za mršavljenje: Izbacuje otrove i masnoće, a telo jača! (RECEPT)

Uvek morate imati na umu da ste ono što jedete. Stoga vodite računa da se hranite zdravo i da održavate liniju vitkom
Fitnes & Nutricija
20:30h Autor:
Magična čorba za mršavljenje: Izbacuje otrove i masnoće, a telo jača! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršate, a istovremeno čuvati vaše zdravlje, onda je ova čorba pravi izbor za vas.

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u Ajuverdi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo pasulj. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršati definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je izuzetno bogata proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ajurvede čorbu od mungo pasulja koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma i istovremeno će hraniti vaš organizam zdravim supstancama.

Sastojci: 200 grama mungo pasulja, 2 čena belog luka, 1 supena kašika suncokretovog ulja, ¼ šoljice lista korijandera, 1 list lovora, 1 mala kašičica sveže narendanog đumbira, 1 mala kašika kurkume u prahu, pola male kašičice semena slačice, 3 kašike soka od limuna.

Hipokratova čorba: Stari lek protiv najtežih bolesti! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Operite mungo pasulj i potopite ga preko noći u vodi.

2. Ocedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da provri. Zatim u pasulj dodajte zgnječeni beli luk, soi kurkumu te ostavite da se ovi začini prokuvaju dve-tri minute. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

3. Na kraju u čorbu dodajte limunov sok i poslužite je.

Savet: U trgovinama sa zdravom hranom i bio proizvodima možete naći klasični mungo pasulj (zrna zelene boje) i mungo dal (zrna žute boje). Mungo dal zapravo su oljuštena zrna zelenog pasulja i nekima su lakše probavljiva te ukusnija, a ako njih koristite za čorbu pripremajte je na isti način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs