Brzo osveženje

Kraljica slasti: 4 načina da jedete lubenicu!

Temperatura raste iz dana u dan pa je potrebno da se često osvežavate i unostite dosta tečnosti u organizam
Fitnes & Nutricija
20:02h Autor:
Kraljica slasti: 4 načina da jedete lubenicu!
Foto: Shutterstock

Lubenica je najbolje povrće kojim se možete okrepiti za vreme leta. Puna je zdravog soka, šećera i daje energiju na duže staze. Nema ništa slađe od zagrižaja kriške sočne lubenice u hladu. U tom trenutku verovatno ne razmišljate koliko je to što radite zapravo zdravo.

Ravan stomak u rekordnom roku: Najmoćniji napitak za mršavljenje!

Ova biljka sadrži 92 odsto vode i bogata je vitaminima A i C, crvenim pigmentom i antioksidantima koji pozitivno utiču na srce i kosti. Iskoristite je na sledeće načine:

1. Gaspaćo sa lubenicom

Čuveni recept začinjene čorbe od paradajza, koja se može mešati sa paprikom, krastavcem i ostalim povrćem, može se obogatiti lubenicom. Stavite ove osvežavajuće sastojke u blender i dodajte dve kriške ludenice. Poslužite hladno i uživajte u svom napitku za tople dane.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Salata od povrća sa lubenicom

Osvežite salatu od paradajza i mocarele slatkim komadima crvenog povrća. Iako deluje nespojivo, bićete iznenađeni koliko je ukus ove mešavine prirodan. On će postati vaš omiljeni izvor hidratacije u vrućim danima. Dodajte listove zelene salate i sve to pospite bosiljkom.

Sprečava nastanak raka: Posadite je odmah! (FOTO)

3. Šejk jagoda-lubenica

Pružite sebi slatko osveženje nakon napornog treninga u teretani ili trčanja u prirodi. U šejk možete dodati vanilu i krastavac ili mleko od kokosa, a jedna čaša ovog čarobnog napitka koji će vas u potpunosti oporaviti sadrži samo 145 kalorija. Dodajte kocke leda i uživajte.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs