Vredi probati

Jedite picu sa sirom i šunkom, smršaćete sigurno: Zvuči ludo, ali nauka je dokazala!

Grupa koja je konzumirala ovo slasno pecivo imala je bolje rezultate na kraju istraživanja, odnosno izgubili su više kilograma
Fitnes & Nutricija
04:02h Autor:
Jedite picu sa sirom i šunkom, smršaćete sigurno: Zvuči ludo, ali nauka je dokazala!
Foto: Profimedia

Slasna pica puna sira i šunke sa pokojom feferonom na vrhu mogla bi da bude rešenje za gubitak viška kilograma, ako je verovati istraživanju sprovedenom u Portugalu!

Ipak, da sad ne biste pomislili da možete do besvesti da uživate u ovoj slanoj poslasticu, postoji ono "ali".

U jutarnju kafu sipajte dve kašičice ove smese: Gledajte kako se salo otapa! (RECEPT)

Uživanje u pici dozvoljeno je samo jednom nedeljno, a ostalih šest dana morate strogo da pazite na unos kalorija.

Pokazalo se da ova metoda zaista pomaže u gubitku kilograma, jer pojesti jednom nedeljno nešto slasno ljudi doživljavaju kao nagradu za sav trud i odricanje od hrane u proteklih šest dana. Tako im je mnogo lakše da nastave da broje i oduzimaju kalorije i istraju u dijeti.

Recepte za slasne pice pročitajte OVDE!

U istraživanju su učestvovali dobrovoljci podeljeni u dve grupe. I jednima i drugima bilo je dopušteno da pojedu 10.500 kalorija nedeljno. Ali, jedna grupa je imala privilegiju da se jednom sedmično opusti i pojede picu ili neku drugu visoko kaloričnu poslasticu. Ipak, ukupan broj pojedenih kalorija u nedelji nije smeo da se prelazi. Znači, ako su jedan dan preterali, ostalih dana su unosili manje kalorija.

Upravo ta grupa imala je bolje rezultate na kraju istraživanja, odnosno izgubili su više kilograma. Osim toga, u drugoj grupi su bili skloniji odustajanju od dijete jer nisu imali nikakvu motivaciju kao ovi, odnosno nisu imali čemu da se raduju - jednom danu u nedelji kad mogu da pojedu šta žele.

Svaki dan su u jogurt dodavale ovaj začin: Stesale telo, uništile loš holesterol!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs