Efikasno

Toksini se nakupljaju zbog loše probave: Očistite telo, rešite se kilograma!

Toksini se najčešće stvaraju zbog loše probave, zato rešite ovaj problem sa zelenom glinom
Fitnes & Nutricija
20:12h Autor:
Toksini se nakupljaju zbog loše probave: Očistite telo, rešite se kilograma!
Foto: Thinkstock

S vremenom u našem organizmu se skupljaju toksini. Zbog vazduha, kojeg udišemo. Zbog vode, koju pijemo. Zbog pesticida, koje sadrži naša hrana.

Toksini se mogu stvarati i zbog loše probave - kada jedemo previše ili nepravilno kombinujemo namirnice.

S godinama, toksini i teški metali se u našem telu nagomilavaju i mogu da uzrokuju brojne probleme, poput: kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, hroničnog umora, raka.

Zbog toga potrebno je redovno da čistite organizam od toksina i teških metala.

Zelena glina je jedan od prirodnih lekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju.

Zelena glina kroz istoriju

Uz sunce, vazduh i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja. Mnoge generacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona.

Drevni Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom. Dioskorid je govorio o tome da glina poseduje izuzetne lekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i leči sve bolesti u organizmu.

Upija i izbacuje nečistoće iz tela: Moćni prah pomešajte sa pola čaše vode i pijte!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako deluje zelena glina

Još uvek nije u potpunosti jasno kako deluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima izuzetnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma.

Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

Neki povezuju lekovitu moć gline s njenim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svog negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i leče naš organizam.

Ruski naučnici su otkrili da se upotrebom gline može neutralizovati i delovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj meri.

Podmladite se i zategnite lice: Efikasna maska protiv bora za 20 minuta! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vrste i sastav gline

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, belu i crvenu glinu. Ali, jedino zelena glina se koristi za lečenje i čišćenje organizma.

Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji. Zavisno od toga gde je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.

Zelena glina sadrži selen, magnezijum, železo, kalcijum, fosfor, kalijum, cink, mangan, bakar, silicijum, natrijum i druge minerale i elemente u tragovima. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko lekovito delovanje na organizam.

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

Zelena glina koja se sme konzumirati oralno, mora biti sertifikovana za oralnu upotrebu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina. Svako veče razmutite punu malu kašičicu ventilirane zelene gline u 2 dcl vode (nekuvane, najbolje izvorske).

Pritom nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu ili čašu - glina ne sme doći u dodir s metalom. Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer pre spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat pre jela.

Glinu uzimajte na sledeći način:

1. nedelja: ujutro bez mešanja popijte samo vodu, a talog bacite

2. nedelje: ujutro promešajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte

3. nedelje: ujutro promešajte i odmah popijte vodu zajedno sa glinom

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete da ponavljate 2 do 4 puta godišnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs