Neverovatno

Izbacite gazirana pića iz ishrane: Evo šta će se destiti!

Iako je reć samo o napicima, ovi gutljaji mogu biti itekako kalorični i odgovorni za masne naslaga na vašem telu
Fitnes & Nutricija
13:50h Autor:
Izbacite gazirana pića iz ishrane: Evo šta će se destiti!
Foto: Shutterstock

Poboljšaće vam se čulo ukusa

Gazirani sokovi imaju snažnu aromu, a mehurići iz napitka nagrizaju usnu duplju. Upravo zbog toga čula u usnoj šupljini postaju slabija.

Nakon što izbacite gazirana pića iz svakodnevne rutine, posebno njihovu konzumaciju tokom obroka, primetićete kako će hrana postati ukusnija, a ukusi puno jasniji.

Do ravnog stomaka pomoću 7 ekspresnih rešenja: Za savršeno telo u bikiniju!

Bubrezi će lakše raditi

Bubrezi imaju vrlo važnu ulogu u našem organizmu. Osim što čiste telo od toksina, zaduženi su za regulaciju krvnog pritiska i razgradnju minerala.

Ali brojni umetni sastojci i aditivi koji se nalaze u gaziranim, slatkim napicima teško su probavljivi te time opterećuju rad organa zbog čega se mogu javiti brojni negativni simptomi poput nervoze, glavobolja i migrena te umora i razdražljivosti.

Masne naslage će se početi topiti, a telo izlečiti

Iako je reć samo o napicima, ovi gutljaji mogu biti itekako kalorični i odgovorni za masne naslaga na vašem telu. Gazirana pića, bez obzira na etikete koje nose poput dijetalno ili niskokalorično, prava su kalorijska bomba.

Od gaziranih pića godišnje umre više od 180.000 ljudi!

Istraživanje sprovedeno na velikom broju osoba koje svakodnevno konzumiraju gazirane sokove otkrilo je kako je ova navika usko povezana sa gomilanjem masnih naslaga u području struka i stomaka, ali i opasnošću od visokog krvnog pritiska i triglicerida koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs