Iskustvo iz prve ruke

Čula da mlečni proizvodi izazivaju najgore bolesti: Odrekla ih se na 3 nedelje, evo šta se desilo!

Pošto su svi lekari imali totalno različito mišljenje, Rebeka je odlučila da sama vidi šta će se desiti ako prestane da jede i pije mlečne proizvode
Fitnes & Nutricija
15:34h Autor:
Čula da mlečni proizvodi izazivaju najgore bolesti: Odrekla ih se na 3 nedelje, evo šta se desilo!
Foto: Ilustracija / Profimedia

"Sladoled je jedna od mojih najvećih strasti, uz sir i čaj sa mlekom. Dugo sam tako živela, sa uživanjem ispijala i jela mlečne proizvode, sve do nedavno, kada sam čula da će me mlečni proizvodi verovatno jednog dana ubiti", započinje svoju priču Rebeka Štraus na portalu RodalesOrganicLife.

Ako iole koristite internet, sigurno ste već pročitali da mlečni proizvodi uzrokuju niz zdravstvenih problema, od akni i nadutosti, preko gojaznosti i slabih kostiju do raka.

Pošto sam veliki ljubitelj ovih namirnica, i smatram da su one odličan izvor hranljivih materija, posetila sam nekoliko lekara u potrazi za mišljenjem kako tačno mlečni proizvodi utiču na telo i koja količina je preporučljiva. Svi su imali vrlo različito mišljenje.

Zato sam odlučila da sama vidim da li će se nešto promeniti ako prestanem sa konzumiranjem mlečnih proizvoda.

Odredila sam sebi rok od 3 nedelje, i evo šta sam na kraju zaključila:

Svet u šoku, lekari potvrdili: Izlečila rak u 4. stadijumu jednom namirnicom! (FOTO, VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U početku sam se osećala kao kraljicaPrvog dana sam u restoranu naručila porciju veganskog rižota sa tofu sirom. Osećala sam se super odgovorno! Iznenadila sam se kad sam shvatila koliko je ukusno, da sam čak sebe uhvatila da razmišljam kako bih to mogla i kod kuće da napravim. I narednih dana jela sam sličnu hranu, praćenu svežim salatama i bila sam jako zadovoljna kako se sve odvija.

Smorila sam seMoje osećanje ushićenosti i ispravnosti brzo su prošla. Kad god bih jela salatu ili sendvič, pomislila sam da bi sve to sa sirom bilo mnogo ukusnije. Počela sam da sažaljevam sebe što sam se uopšte ovako kaznila. Umorila sam se od jedenja salate svaki dan. Umesto da jednostavno promenim jelo i probam nešto novo, u svojoj mizeriji odlučila sam se za kikiriki puter i džem.

Otkrila sam da nemam nikakvu samokontroluČinjenica da ne mogu da jedem mlečne proizvode samo me je naterala da ih još više želim. Moram da budem iskrena i priznam da sam "varala" nekoliko puta. Na lokalnom vašaru nisam mogla da ne popijem milkšejk. Nisam mogla da odbijem tortu na rođendanu mog deke. Na poslu nisam mogla da gledam divnu paradajz salatu sa mocarelom, a da je ne probam... Ja sam slabić.

Izgledaju duplo mlađe, niko nikad nije imao rak: Ovo je tajna naroda koji živi po 120 godina! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Izgledala sam i osećala se kao i preUprkos mojim "padovima", jela sam mlečne proizvode značajno manje nego inače. Nedostatak kravljeg mleka mi u jutranjim žitaricama mi je bio najgori. Kada se sve sabere, od tri nedelje 11 dana nisam okusila ništa mlečno, 5 sam jela po jedan mlečni proizvod, a preostalih 5 sam "varala". I to je nešto, zar ne?

Nisam primetila nikakvu razliku ni u nivou energije tokom svih ovih dana. Kilaža mi je ostala ista, akne takođe, nadutost se nije smanjila. Verujem da će stručnjaci reći da je to zato što sam varala tokom eksperimenta, ali verujem da bi trebalo da se primeti bar neka razlika.

Postala sam vrlo skeptičnaNisam sigurna šta je trebalo da očekujem od ovog eksperimenta. Da se osećam lakše, mršavije, energičnije. Valjda. Ništa se od toga nije desilo, tako da nisam primetila nijedan dobar razlog da sebi ukinem ono što me čini srećnom. Nemam alergiju na mlečne proizvode, retko sam bolesna, kako to može da me povredi?

Čim su istekle 3 nedelje, pojela sam 3 sladoledaBilo je fantastično!", završila je Rebeka.

Ljubica nikad ne plače: Zapanjujuća priča žene koja je pobedila rak!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs