Počnite i vi

7 dana pila sok od kiselih krastavčića: Ovakvu reakciju organizma nije očekivala! (FOTO)

Ova tečnost ima brojne zdravstvene koristi, među kojima je i sadržaj kiseline, pa deluje poput antioksidanata koji se bore sa slobodnim radikalima
Fitnes & Nutricija
13:30h Autor:
7 dana pila sok od kiselih krastavčića: Ovakvu reakciju organizma nije očekivala! (FOTO)
Foto: Profimedia

Postoji puno navodnih prednosti soka od krastavčića - jer tečnost u kojoj se krastavci nalaze obično se sastoji od vode, soli i sirćeta.

Prema studiji, kiseli sok sprečava grčenje mišića. Druga prednost soka od krastavaca je u tome što održava ravnotežu tečnosti u organizmu tokom vežbanja, jer natrijum i kalijum pružaju vredne elektrolite, koje gubimo tokom znojenja.

Odlično je i to što je sok od krastavaca bez masnoće! Dok mnogi ljudi pribegavaju sportskim napicima, prepunim kalorija - ako pokušate da izgubite težinu, sok od krastavčića je mnogo bolja opcija. A prema jednoj studiji, sirće pomaže dodatno smanjenje težine.

Smučila se sebi zbog debljine: Promenila jednu stvar i smršala 107 kg! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Osim toga, tečnost sadrži kiseline pa deluju poput antioksidanata koji se bore sa slobodnim radikalima. Jer sok krastavca se fermentira, takođe je dobar i za sistem za varenje i na taj način pomaže rad creva. Sirće takođe pomaže da se ublaže loš dah.

Konačno, sok od krastavca može da pomogne kontrolu šećera u krvi. Ajlijana Pols - Bronet je testirala efekat kiseline krastavca u svom eksperimentu - 7 dana je pila po čašicu i posmatrala šta se dešava sa njenim telom!

Dan 1: "Bila sam prijatno iznenađena da sok krastavčića nema loš ukus, uopšte. U stvari, najviše dominira so, ali se oseća i sirće."

Nema šta ne leči, a svi mogu da je koriste: Sve dobrobiti kozje surutke!

<\/div>

Dan 2: "Drugog dana sam se nadala da će sok od krastavčića da mi pomogne - jer je trebalo da ublaži grčeve u mišićima. Na kraju dana su nestali grčevi."

Dan 3: "Trećeg dana sam ga pila normalno. Nakon posla sam otišala na trening. Imala sam upalu mišića, pa sam bila radoznala kako će delovati..."

Dan 4: "Zaista mi je pomogao da osetim razliku."

Dan 5: "Ja obično osećam najviše bolova drugi dan nakon treninga, ali sa ovom terapijom sve lakše prolazi."

U 8. deceniji zgodnija od duplo mlađih: Odrekla se jedne namirnice pre 28 godina! (FOTO)

<\/div>

Dan 6: "Šesti dan sam ga pila ispred prijatelja koji se kreveljio, ali nisam obraćala pažnju!"

Dan 7: "Sve u svemu, eksperiment je definitivno bio uspeh, i pre i posle vežbe, ja ću nastaviti da ga pijem preventivno kako bih sprečila grčenje mišića!"

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs