Ugledajte se na njega

Noletov recept za uspeh: Njemu je pomoglo, probajte i vi!

Hranite se kao teniser i uspećete da, kao i on, izvučete maksimum iz sebe
Fitnes & Nutricija
18:44h Autor:
Noletov recept za uspeh: Njemu je pomoglo, probajte i vi!
Foto: Fonet

Novak Đoković napravio je pravu malu revoluciju kada je prešao na ishranu bez glutena i u roku od godinu dana prokrčio put do teniskog trona, pre svega zahvaljujući novom prehrambenom režimu koji mu je pomogao da iz sebe izvuče maksimum.

"U 2011. godini osvojio sam 10 titula, tri gren slem turnira i 43 uzastopnih mečeva. Jedina stvar koju sam promenio bila je ishrana", kaže Đoković.

On tvrdi da se oseća jače, lakše i više pazi na terenu jer usvaja dijetu koja se sastoji od povrća, belog mesa, ribe, voća, semena, mahunarki i zdravih ulja, piše američki Men's Health. Nutricionisti su i dalje podeljeni oko dijete bez glutena, ali Đokovićev plan ishrane dokazuje da postoji više od jednog načina napajanja za šampionsko igranje.

12 dana jela samo banane - Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela!

Čak i ako niste spremni da se potpuno odreknete hleba, pokušajte da ga ne jedete pre meča i osećaćete se manje naduveno i energičnije. Plus, ako imate gastrointestinalne probleme kada igrate ili vežbate, to će podmiriti stomak i pomoći vam da date svoj maksimum.

Sastojci:

2 čena iseckanog belog luka, 1 manja bundeva, 1 tikvica, pola špargle, 350g pirinčane testenine, 8 sušenih paradajza i šaka rendanog veganskog sira.

Priprema: Beli luk u ulju pržite 5 min. Dodajte iseckanu bundevu, tikvicu i šparglu i dinstajte dok smesa ne omekša. U posebnoj posudi skuvajte pirinčanu testeninu prema uputstvu.

Ovaj obrok je bez glutena, ali pruža značajne zalihe energije. Iscedite, pomešajte s povrćem, a potom i s paradajzom, dodajte sir i začinite.

Servirajte - kao Đoković!

I balet im ide od ruke - Novak i Jelena Đoković u plesnom izazovu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs