Jeftino i lepo

Nežne i senzualne usne: 5 domaćih pilinga za negu tokom jesenjeg i zimskog perioda!

Nega usana tokom toplog i hladnog vremena se dosta razlikuje, jer ih hladnoća i vetar jako isušuju, ali i za to postoji prirodno rešenje zahvaljujući namirnicama poput kafe, meda i limuna

Nega,

Autor:

Nega lica
Foto: shutterstock

Sa dolaskom jeseni nega usana se menja, jer ih hladnoća i vetar dosta isušuju. Osim toga, može ih oštetiti i nepravilna nega. Za najbolji rezultat, preporučljivo je da jednom nedeljno uradite piling koji će odstraniti mrtve ćelije na usnama i podstaći brže obnavljanje, ali ni sa tim ne treba preterivati, jer previše često trljanje ubrzava dehidraciju.

Šećer je odličan dodatak za piling za usne, a najbolje je pomešati pola kašičice šećera i dve kapi maslinovog ulja i dobro istrljati. Osim ovog jednostavnog pilinga, evo još 5 recepata kako možete negovati vaše usne tokom hladnog perioda.

11 načina kako šećer uništava vaše telo, otkrijte OVDE.

Bademi

Za pripremu ovog pilinga potrebni su kašičica pavlake, kašičica belog šećera, kašičica mlevenih badema i kašičica maslinovog ulja. Sve sastojke pomešajte, nanesite piling na usne i nežno istrljajte kožu usana kružnim pokretima. Usne potom isperite toplom pa hladnom vodom i na kraju osušite. Ostatak smese stavite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.

Limun

Kao prirodno sredstvo za odstranjivanja mrtvih ćelija kože odlični su citrusi. U posudu stavite kašiku soka od limuna i kašiku ricinusovog ulja pomešanog sa glicerinom. Mešavinu treba naneti na usne i ostaviti preko noći, pa ujutro isprati.

OVDE pročitajte recept za eliksir od limuna koji ojačava imunitet u sezoni prehlada.

Kafa

U posudu stavite pola kašičice kreme ili losiona, 1/4 kašičice sveže mlevene kafe i 1/4 kašičice soli. Smesu umasirajte u usne, ostavite malo da odstoji i potom isperite mlakom vodom.

Med

Med je prijatelj lepih usana jer čisti kožu i deluje antibakterijski. Stavite u posudu kašičicu meda, kašičicu smeđeg ili belog šećera i nekoliko kapi vode, pa umasirajte u kožu usana. Nakon toga isperite mlakom vodom i nahranite hidratantnom kremom.

Kojih 5 stvari nikako ne smete stavljati na lice, saznajte OVDE.

Ovsene pahuljice

U posudu dodajte dve kašičice maslinovog ulja, dve kašičice meda i kašičicu ovsenih pahuljica. Smesu nanesite na usne i nežno utrljavajte oko pola minuta. Ostavite da deluje oko pet minuta, a nakon toga isperite.

Pratite Stil na FB

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Komentari (0)

Trenutno nema komentara, budite prvi koji će komentarisati!

Pošaljite komentar

Najnovije

Prikaži sve vesti >

Komentari

Učestvujte u kreiranju sadržaja

Učestvujte u kreiranju sadržaja! Pošaljite nam fotografiju uz kratak opis događaja i Stil će objaviti vašu vest!

Pošaljite vest ›

Horoskop

  • Ovan Ovan

    Posao

    Ono što je aktuelno kod vas u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Bik Bik

    Posao

    Vaš cilj je veća zarada. Ukoliko ste skoncentrisan...

    Detaljnije... ›
  • Blizanci Blizanci

    Posao

    Želite mnogo više da radite, ali isto tako da se b...

    Detaljnije... ›
  • Rak Rak

    Posao

    Na poslu će vam biti lepo. Radićete možda i više n...

    Detaljnije... ›
  • Lav Lav

    Posao

    Vaša potreba za materijalizacijom je velika i nema...

    Detaljnije... ›
  • Devica Devica

    Posao

    Ovaj period možete da iskoristite za kraća putovan...

    Detaljnije... ›
  • Vaga Vaga

    Posao

    Otežanja koja ste imali polako prolaze i osećate d...

    Detaljnije... ›
  • Škorpija Škorpija

    Posao

    Ukoliko do sada niste ispunili svoje ciljeve, ne o...

    Detaljnije... ›
  • Strelac Strelac

    Posao

    Loše raspoloženje koje ste imali polako vas prolaz...

    Detaljnije... ›
  • Jarac Jarac

    Posao

    Ono što možete da očekujete u toku ovog perioda je...

    Detaljnije... ›
  • Vodolija Vodolija

    Posao

    Robujete rigidnom stavu i ne dopuštate još uvek da...

    Detaljnije... ›
  • Ribe Ribe

    Posao

    Ne želite da budete izigrani, pa ćete pokušati da...

    Detaljnije... ›