Pozitivna strana

Nema misterije, poruka je jasna: Šta je to zasenilo najčudniju priču o crno-plavoj haljini?

Izborom svetski najpoznatije haljine za svoju kampanju organizacija je napravila sjajan potez, trenutno retko ko i retko šta može da privuče toliku pažnju kao ova dvobojana haljina
Zanimljivosti
11:10h Autor:
Nema misterije, poruka je jasna: Šta je to zasenilo najčudniju priču o crno-plavoj haljini?
Foto: Tumblr

Nakon svetske debate da li je jedna haljina crno-plava ili zlatno-bela, nakon otkrića da je prva opcija odgovor, a potom i saznanja da modna kuća, proizvođač haljine, ima model i u drugoj kombinaciji, najčudnija priča na internetu je dobila svoj nastavak.

Ovoga puta nema nikakve misterije, poruka je jasna- zaustaviti nasilje nad ženama.

- Zbog čega je tako teško videti je crno-plavu? Jedina iluzija koja postoji jeste da je ovo njen izbor. Jedna od šest žena je žrtva nasilja. Zaustavite nasilje nad ženama - glasi poruka organizacije "Salvation Army", koja je spovela kampanju protiv porodičnog nasilja.

Priča koju niko ne želi javno da ispriča: Ženu svaki dan tuku sin (11) i ćerka (9)!

Izborom svetski najpoznatije haljine za svoju kampanju organizacija je napravila sjajan potez, trenutno retko ko i retko šta može da privuče toliku pažnju kao ova dvobojana haljina.

"Roman Originals" je zlatno-belu haljinu dao na dobrotvornu aukciju koja će potrajati do nedelje. Humanitarane akcije koje je pokrenula ova haljina su najpozitivnija strana cele misterije.

U Velikoj Britaniji svake nedelje jedna žena strada kao žrtva porodičnog nasilja. Kampanje protiv zlostavljanja žena u ovoj zemlji rastu iz dana u dan, a njihov cilj je da svi shvate koliko mnogo mogu da učine u sprečavanju nasilja.

Dovoljno je da svaki nasilni čin gledaju kao negativnu pojavu, da odreaguju na nju i da prijave nasilje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs