Krenite već od sutra

Žene, obratite pažnju: Top saveti za sjajnu i zdravu kožu!

Ove savete usvojile su Sindi Kraford, Kejt Mos i ostali modeli
Nega
18:00h Autor:
Žene, obratite pažnju: Top saveti za sjajnu i zdravu kožu!
Foto: Profimedia

Susan Cimineli, maksilofacijalni hirurg i holistički guru, koja je za klijente imala supermodele poput Sindi Kraford, Linde Evanđeliste, Kristi Tarlington i Kejt Mos, nedavno je u razgovoru za jedan modni magazin otkrila nekoliko bjuti tajni za sjajan i negovan izgled kože.

Odreknite se brze hrane: Sva veštačka, prerađena hrana može da izazove upale koje dovode do ozbiljnih oboljenja kože poput rozaceaje, ali i do pojave kamena u žuči, celulita, žutice… Za zdravu i sjajnu kožu najbolje je da konzumirate hranu bogatu vlaknima: jabuke, šljive i alge koje sprečavaju upalu, smanjuju crvenilo i pojavu akni, bubuljica.

Supermaska za zatezanje i čišćenje lica: Posle 12 dana nećete moći da prepoznate sebe!

Isprobajte refleksologiju: Po mišljenju Susan, refleksologija je ključ zdrave i negovane kože. Drevna veština kojom se tretiraju određene zone na stopalima koja su povezane sa unutrašnjim organima, utiče na opšte zdravlje, a samim tim i na zdravlje kože.

Duplo čišćenje kože: Noćna nega je od ključnog značaja za vašu kožu. Pored tonika, koristite i mleko za čišćenje, dok ujutro samo umijte lice.

Promenite s vremena na vreme jastučnicu: Vašoj koži je potrebno da bude odmorna i čista ujutro, zato je itekako bitno na kakvoj jastučnici spavate. Pamučna bez neravnica je najidealnija. Kada kažemo s vremena na vreme mislimo na nekoliko dana.

Za 10 minuta mitiseri potpuno nestaju: Moćna maska od sode bikarbone!

Manje se šminkajte: Tonirane podloge za kožu zatvaraju pore, kao i teška šminka. Pokušajte bar jedanput u nedelji da stavite samo hidrantnu kremu, posebno leti kada je koži potrebno da diše.

Rešite se akni i bubuljice uz pomoć biljaka: Kada se umivate određenim tonikom za lice, s vremena na vreme je poželjno da očistite lice ruzmarinom, žalfijom i majčinom dušicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs