Počnite na vreme

Ukrotite prirodu: Tri ključna sastojka za mladoliku kožu!

Veoma je važno da što pre preduzmete korake koji će vašu kožu zaštititi od prvih znakova starenja
Nega
23:34h Autor:
Ukrotite prirodu: Tri ključna sastojka za mladoliku kožu!
Foto: Thinkstock

Blistavo, zategnuto i čisto lice definitivno je prizor na koji niko ne ostaje ravnodušan. Ono je oličenje mladosti i zdravlja, ali da bi takvo ostalo što duže, potrebno je da na vreme povedete računa o svojoj koži.

Devojke i mlade žene u dvadesetim i ranim tridesetim godinama često ne razmišljaju o kompletnoj nezi kože, jer su često nesvesne koliko ona zapravo brzo može da ostari - dok trepnete, prvi znakovi starenja već su se udobno smestili oko očiju, zatim oko usana, a na kraju i po celom licu. Zbog toga je veoma važno na vreme preduzeti ključne korake koji će produžiti vašu mladolikost. Pre svega, poželjno je da odmah isključite spoljašnje faktore koji negativno utiču na kožu. Ovo je pet najvažnijih:

PušenjeDuvanski dim i nikotin jedan su od vodećih uzroka lošeg tena, ali i pojave bora oko usana, zbog položaja u koji stavljate usne kada povlačite dim cigarete.

Premalo snaKoža se najbolje obnavlja noću. Tokom noćnog sna, koji treba da traje između 7 i 9 sati, koža proizvodi nove ćelije i uništava slobodne radikale. Osim toga, podočnjaci, sivo i umorno lice redovni su pratioci nedovoljne količine sna.

Neadekvatno sunčanjeŠtetno delovanje sunčevih zraka na kožu jedan je od čestih uzroka bora. Neadekvatna zaštita kože tokom sunčanja oštećuje kožu, isušuje je i može da izazove opekotine, koje i decenijama kasnije mogu da pokažu opasne posledice.

Loša ishranaNepravilna ishrana puna šećera i nezdravih masnoća i te kako utiče na kvalitet i starenje kože, a naročito na pojavu prvih bora.

DehidracijaSuva koža sklonija je pucanju i pojavu prvih znakova starenja, jer nedostatak vode štetno utiče na gubitak elastičnosti i punoće kože.

Kada isključite spoljašnje faktore, vreme je da se posvetite temeljnoj nezi vaše kože. Za početak, veoma je važno da znate koji sastojci imaju moć da sačuvaju mladolikost.

Prvi među njima su antioksidanti, koji čiste kožu i čuvaju je mladom i zdravom. U nezi kože ne smete da zaboravite ni probiotike, koji jačaju zaštitnu barijeru kože i tako stvaraju svojevrsni štit od teških spoljašnjih uticaja, a kompleks ključnih minerala vratiće koži njenu prirodnu ravnotežu i ojačati njen odbrambeni mehanizam od štetnih uticaja.

Sada se postavlja pitanje, kako uklopiti sva tri ključna sastojka za zdravu i mladoliku kožu u jedan proizvod?

Foto: Promo
Foto: Promo

Vichy SLOW ÂGE linija proizvoda kombinuje tri najbolja i pažljivo odabrana - antioksidant iz korena bajkalske kapice, probiotik Bifidus i mineralizovana Vichy termalna voda dokazano predstavljaju idealan spoj!

Nešto više iše o 3 najvažnija antioksidanta možete pročitati na LeVICHYmag.

Koren bajkalske kapice koristi se već 2.000 godina u kineskoj medicini, a dokazano je da odlično deluje protiv slobodnih radikala, UVA zračenja i zagađenja, pojava koje stručnjaci opisuju kao najštetnije za kožu.

Probiotik Bifidus u proizvodima iz linije Slow Âge ima funkciju da ojača zaštitnu barijeru kože, spreči isušivanje i smanji osetljivost na spoljašnje uticaje.

Foto: Promo
Foto: Promo

Vichy mineralizovana termalna voda, koja sadrži čak 15 minerala, jača i obnavlja vašu kožu, a čak 15 naučnih studija dokazalo je njenu sposobnost da koži vrati prirodnu ravnotežu i zaštiti je od negativnih uticaja.

Ako želite da sačuvate mladolikost i koži pružite baršunast ten, pravi izbor je baš Slow Âge, jer snažno deluje protiv bora, tamnih fleka i obezbeđuje dobar volumen i punoću kože. Pruža hidrataciju i blistav sjaj, zbog kojih koža izgleda negovano, zdravo i mladoliko, a nežan cvetni miris Slow Âge proizvoda odmah će vam izmamiti osmeh na vaše nahranjeno, blistavo lice.

Još jedan razlog da izaberete baš Slow Âge kreme jeste i to što su se pokazale kao odlična podloga za šminku, pa se preporučuju i mladim devojkama koje još uvek nemaju problema sa znakovima starenja.

Poznato je da nanošenje šminke bez odgovarajuće podloge može da ima štetne uticaje na kožu. Korišćenjem Slow Âge proizvoda preventivno se deluje na prve znakove starenja, a koža hrani i hidrira. Zbog toga su Slow Âge kreme jedan od najpouzdanijih načina da vaše lice ostane sveže, blistavo i mladoliko što je duže moguće.

Foto: Promo
Foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs