Probajte

Trule jagode iskoristite za kožu i kosu: 3 recepta za čudesan oporavak tela!

Ako su delovi jagoda oštećeni i nisu lepi za kolače i jelo odsecite ih i napravite 3 čudotvorne maske za lepotu
Nega
14:52h Autor:
Trule jagode iskoristite za kožu i kosu: 3 recepta za čudesan oporavak tela!
Foto: Thinkstock

Umesto da bacite jagode koje nisu ukusne i ne izgledaju lepo za posluženje, odsecite loše delove i stavite u jednu posudu. Od delova jagoda koji su oštećeni ili truli možete napraviti super maske za negu kože lica i kose.

Jagode su prebogate vitaminom C, koji deluje kao snažan antioksidant.

Osim toga, sadrže i puno vlakana koja deluju blagotvorno na varenje, snižavaju holesterol u krvi, a odlično su oružje u borbi protiv slobodnih radikala i celulita. Zbog toga se često koriste i u kozmetici. Pa oprobajte ih, ali ovaj put u maskama.

Za umornu kožu

Tri kašike soka od jagoda pomešajte sa kašikom mleka i jednim ulupanim belancetom. Stavite masku na očišćeno lice i držite je petnaestak minuta. Umijte se mlakom vodom, namažite kremu i videćete da vam je koža dobila sasvim nov izgled.

Mažite se prirodnim uljima i pocrnite: Osnovna pravila za bronzani ten!Za suvu kožu

Jagode izgnječite viljuškom i pomešajte ih s jednom kašikom pavlake tako da dobijete gustu kašu. Ovu smesu nanesite na kožu lica, koju ste prethodno dobro očistili. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim je vatom natopljenom u mleku izbrišite i isperite. Ovaj postupak naročito prija suvoj i gruboj koži.

Maska za kosu

Ako je vaša kosa crvenkasta, maska od jagoda daće joj divan sjaj. Izgnječite pet-šest jagoda i pomešajte ih sa 2 dl soka od jabuke. Ostavite na kosi oko pola sata, pa operite neutralnim šamponom. Ako imate kestenjastu kosu, umesto soka od jabuka upotrebite sok od borovnice ili crne ribizle.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs