Pravilna nega

Sve muke koje nosi menopauza: Pripremite kožu za velike promene!

Koža žene u zrelim godinama zahteva posebnu vrstu nege kako bi zadržala elastičnost i blistav ten
Nega
11:12h Autor:
Sve muke koje nosi menopauza: Pripremite kožu za velike promene!
Foto: Promo

Danas je Svetstki dan menopauze, što nas je inspirisalo da se posebno posvetimo ovoj temi, veoma bitnoj za svaku zrelu ženu.

Kako se žena približava 50. rođendanu, polako počinju da se javljaju prvi znaci menopauze. Ova nimalo prijatna, ali sasvim prirodna pojava označava završetak reproduktivnog perioda, usled čega se javljaju velike promene u telu žene, izazvane drastičnim padom estrogena i testosterona.

U menopauzi, hormonalne promene mogu da budu intenzivnijeg ili blažeg karaktera, ali neizostavno utiču na kompletno zdravstveno stanje žene, kako emotivno, tako i fizičko.

Ovo su neki od glavnih simptoma menopauze:

- Izostanak menstruacije

- Valunzi - naleti toplote sa pojačanim znojenjem, i to naročito noću

- Poteškoće sa spavanjem

- Promene raspoloženja - obuzimaće vas različite emocije, depresivna raspoloženja, pa čak i plač

- Umor, iscrpljenost, osećaj bezvoljnosti

- Promene u kvalitetu kože.

Neke žene lakše podnose simptome menopauze, dok su drugima oni zaista nelagodni. Zato treba učiniti sve što je u našim rukama kako bismo ostale zdrave, lepe i blistave u pedesetim.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Podstičemo vas da pričate o ovoj temi, ne dopustite da menopauza bude tabu, da svojim prijateljicama ukažete na to da i vi prolazite kroz iste tegobe kao i one. Na taj način žene će podržati jedna drugu, i dati savršen savet učeći na tuđim "mukama".

Vodite računa o ishrani, budite fizički aktivni, spavajte dovoljno i brinite o svojoj koži, ali sada na malo drugačiji način. Pedesete su nove tridesete - isto kao što u tridesetim treba početi sa posebnom negom kože kako bi se sprečila pojava prvih bora, sada joj treba posvetiti dodatnu pažnju, jer menopauza donosi sasvim nove promene na licu i telu, a zrela koža ima svoje prioritete.

Suvoća kože, gubitak gustine i hrapavost koje nastaju u menopauzi dovode do gubitka elastičnosti kože, što uzrokuje pojavu novih bora. Takođe, menopauza može da vam donese i staračke pege i pigmentaciju kože, koja više na dodir neće biti glatka, a na oko blistava, sjajna, zdrava i mladolika.

Da li ste primetili da se mnogim ženama u pedesetim na licu više ne naziru jagodice, konture i oblik lica su se promenili, a vrat se potpuno naborao? Sve je to rezultat opuštene, nepravilno negovane kože.

Foto: Promo
Foto: Promo

U pedesetim godinama više nije jednostavno sakriti znakove starenja šminkom, već je neophodno da koži pružite dubinsku i zaista kvalitetnu negu. Srećom, na tržištu postoji idealan proizvod koji će vam pomoći kod svih problema sa kožom sa kojima možete da se suočite u menopauzi. Neovadiol već više od 15 godina odgovara na posebne potrebe kože koja se menja, uvodeći anti ejdž proizvode koji su rezultat intenzivnog naučnog istraživanja i ciljano deluju na probleme poput gubitka gustine kože, suvoće i hrapavosti tena kod žena starijih od 50 godina.

Foto: Promo
Foto: Promo

Danas je u toku prava revolucija uz nastanak Neovadiol kompenzacionog kompleksa* nege za kožu: revolucija koja preoblikuje vašu kožu na više nivoa, vraća joj mladolikost, energiju, mekoću i blistavost.

Neovadiol sadrži revolucionaran novi kompleks od 4 aktivna sastojka, koja zajedno deluju na obnavljanje gustine, volumena, sjaja i mladolikosti vaše kože tokom menopauze. Zahvaljujući povećanoj koncentraciji sastojka Pro-Xylane u značajnoj meri vraća gustinu i glatkoću koži, smanjuje bore, staračke fleke i pigmentaciju. Vaš ten u trenu izgleda mlađe, svežije, čvršće i ujednačenije.

Svež, cvetni miris linije donosi mešavinu nota jabuke, zelenog čaja, irisa i jasmina, uz naznake mošusa i ljubičice u dubini, što doprinosi osećaju spokojstva i mira, dok tekstura Neovadiol nege istovremeno kožu čini svežom, mekom i nahranjenom.

*kompenzacioni kozmetički kompleks

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs