Više štete nego koristi

Sve mogu da urade, samo ne da pomognu: Beskorisni saveti za lepotu u koje svi verujemo!

Iako ih propagiraju i najveće svetske zvezde i zanosne lepotice, ovi saveti su sve samo ne korisni
Nega
21:34h Autor:
Sve mogu da urade, samo ne da pomognu: Beskorisni saveti za lepotu u koje svi verujemo!
Foto: Shutterstock

Neki mitovi koji se tiču nege, lepote i prirodnih rešenja za probleme sa kožom i telom, uporno se šire s kolena nakoleno, a ponekad dobijaju i slavne zagovornike.

Međutim, neki od tih saveta su sve samo ne korisni, poput sledećih pet!

Aspirinom protiv akni

Na raznim forumima na internetu može se pronaći savet da akne uklanja Aspirin plus C. Potrebno ga je otopiti u vodi i naneti na problematični deo kože ili uraditi piling. Aspirin je navodno učinkovit protiv akni zbog acetilsalicilne kiseline, ali dermatolozi upozoravaju da to nije tačno.

Ubica bubuljica! Skuvajte jednu biljku i nanesite na lice: Neverovatan rezultat!

Izbeljivanje zuba jagodama

Ketrin Zita Džons navodno ima bele zube jer ih jednom nedeljno pere jagodama. Zube premazuje polovinama jagoda, a ponekad jagode i gnječi kako bi dobila prirodnu pastu za zube. Tajna je navodno u enzimu koji se nalazi u jagodama, a koji izbeljuje zube i skida naslage. Stomatolozi se slažu da je u pitanju obična nebuloza.

Mast protiv hemoroida smanjuje podočnjake

Veruje se da mast protiv hemoroida smanjuje podočnjake, bore i otečenost oko očiju. Navodno je koriste Dženifer Aniston i Sandra Bulok. Istina - pojedine materije iz ove masti zaista mogu da podstaknu sužavanje krvnih žila, ali mast je previše agresivna za nežnu kožu lica. Sadrži alergen, protivupalne i anestetičke materije, a neretko i kortizol.

Od raja do pakla, i nazad! Tragedija Dženifer Aniston: Majka je prodala, sve ljubavi izdale!

Pasta za zube protiv akni

Pasta za zube navodno isušuje bubuljice i to smo svi čuli bar jednom. Međutim, nigde se ne navodi koja marka i sa kojim sastojcima. Fluorid, na primer, može da napravi više štete nego koristi i dodatno da podstakne upalni proces, a materije iz paste za zube nepotrebno isušuju kožu.

Piling od kafe protiv celulita

Uputstva kojih se pridržava i Naomi Kembel su sledeća: Mlevenu kafu pomešajte sa malo vode, rasporedite po problematičnim zonama, zamotajte providnom folijom i sačekajte 30 minuta. Metoda je zasigurno jeftinija od raznih kozmetičkih proizvoda na tržištu, ali, za sada, nažalost, ne postoji učinkovito sredstvo protiv celulita.

Džaba vam lepota: 11 stvari bez kojih i najlepša žena izgleda ružno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs