Pogledajte

Prirodna metoda za podmlađivanje: Ovo je jedini način da se oslobodite bora! (RECEPT)

Ova kombinacija prirodnih metoda za podmlađivanje lica je potpuno bezazlena, jeftina, jednostavna, svima pristupačna, a što je najvažnije i efikasna
Nega
21:06h Autor:
Prirodna metoda za podmlađivanje: Ovo je jedini način da se oslobodite bora! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Danas postoji mnogo metoda za podmlađivanje lica. Neke od njih su efikasne ali previše skupe, neke su jeftine ali nisu efikasne, a postoje i skupe koje ipak ne donose očekivane rezultate. Ako se nedovoljno upućeni upustite u avanturu zvanu "eksperimentisanje", kao rezultat možete biti razočarani čak i kontraefektom, piše Priroda-leci-sve.com.

Ako zelite da se podmladite, a da pri tom uštedite novac i živce, pokušajte da to postignete na potpuno prirodan način. Ova kombinacija prirodnih metoda za podmlađivanje lica je potpuno bezazlena, jeftina, jednostavna, svima pristupačna, a što je najvažnije i efikasna.

Drevni eliksiri mladosti koji će vas oduševiti: Rezultati vidljivi u rekordnom roku! (RECEPT)

Dakle, prirodno podmlađivanje lica podrazumeva skup radnji koje treba konstantno primenjivati kada se zađe u takozvane "srednje godine". Nakon nekog vremena zasigurno cete imati mlađi izgled lica i održavaćete ga na isti način. U tom pravcu ne treba se usredsrediti isključivo na bore koje se pojavljuju sa godinama, jer je to samo pola priče o starenju kože lica.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pored njih, starenjem se menja celokupni oblik lica. Tako na primer, mladalačko lice krasi brada u obliku slova "V", dok se kasnije sa prirodnim gubitkom čvrstine lica i konstantnim uticajem gravitacije, tkivo koze postepeno spušta i vremenom oblik brade počinje da nalikuje slovu "U". Koža gubi vlagu, elastičnost, mekoću, sjaj. Na površini se gomilaju izumrle ćelije, koje kožu još više guše.

Prirodno podmlađivanje lica obuhvata tretmane koji ce ove procese starenja usporiti, a pri tom osvežiti kožu i dati joj mlađi izgled. Sprečavanje ranog starenja treba početi na vreme, znači čim se pojave prvi znaci.

Ona ima 60 godina, a lice 30 godina mlađe: Evo kako joj polazi za rukom! (FOTO)

1. Piling koze

Redovno uklanjanje mrtvih ćelija koje se nalaze na površini kože vratićete koži mladalački sjaj, ali i usporiti proces starenja koze. Čista koža je sposobnija da primi neophodnu vlagu i lakše proizvodi nove mlade ćelije. Postoji mnogo toga što se moze koristiti za prirodan piling kože, na primer: kukuruzno brašno, mleveni ovas, pirinčane mekinje, pa čak i talog kafe. Žitarice su uvek odličan izbor jer u sebi sadrže mnoštvo vitamina i menerala, a talog kafe zbog sadrzaja kofeina dodatno stimuliše cirkulaciju. Za rastvor mozete upotrebiti mleko, jogurt, maslinovo ulje, susamovo ulje, ulje od koštica grožđa, ulje jojobe.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Čišćenje lica

Redovno se umivajte i čistite lice. Za čišćnje lica koristite blaga prirodna sredstva, koja imaju i funkciju hidratacije, kao što su ružina vodica i tonik od hidrolata lavande. I jedan i drugi su poznati po svojim sposobnostima podmlađivanja kože, tako da je dobro i da ih povremeno nanesete na lice. To možete učiniti ujutru, uveče pre spavanja, pre nanošenja šminke ili kreme za lice.

Tajna stara 2.000 godina: Ovako su Grkinje podmlađivale kožu! (RECEPT)

3. Maska za zatezanje lica protiv bora

Rastvoriti 1 kašičicu gustina u 1dl vode. Jos jedan decilitar vode stavite da proključa, pa mu dodajte rastvoreni gustin i prokuvajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodajte mu 1 kašiku kisele pavlake i 3 kašike svežeg soka od šargarepe.

Promešajte i nanesite masku na ocišceno lice. Držite 30-tak minuta i za to vreme nemojte praviti grimase na licu. Nakon toga isperite lice mlakom vodom. Masku za zatezanje lica stavljajte 3-4 puta mesečno. Nekoliko dana pred odlazak na vama važan događaj ili sastanak, ovaj tretman mozete ponoviti 2-3 dana zaredom, i budite sigurni da ćete izgledati mlađe.

4. Masaža lica

Kad god imate vremena stimulišite mišiće lica masažom. Tako će mišići postati čvrsći a lice dobiti zategnutiji izgled. Tkivo lica ce se podići i biti otpornije na uticaj gravitacije. Masaža lica ne treba da bude agresivna, već nežna. Radite to vrhovima prstiju, kružnim pokretima, a pokreti koji idu na gore neka uvek budu malo snažniji, od pokreta na dole.

5. Gimnastika lica

Pod gimnastiku lica podrazumevaju se određene vežbe veoma važne za prirodni lifting. Tokom svakodnevnih aktivnosti mi uglavnom nemamo potrebe da koristimo ni polovinu od svih mišića koje imamo na licu. Tako vremenom slabe oni mišići koji se ne koriste, a rezultat je opušteno lice. Srećom postoje vežbe kojima se angažuju i pasivni mišići lica. Pravilno izvođenje vežbi i upornost zategnuće misice i lice će naravno, dobiti podmlađen izgled. Tekstualno opisivanje gimnastike lica je nezahvalan posao, jer je veoma bitno da se vezbe izvode apsolutno pravilno.

Za zdravlje i duži život: Terapija sodom bikarbonom!

6. Voda

Nemojte da vam deluje suviše jednostavno da bi bilo efikasno, nego shvatite ovo kao jednu zaista važnu metodu za prirodno podmlađivanje lica: Svakoga jutra čim ustanete i svako veče pre odlaska na spavanje popijte po jednu čašu mlake vode.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Vitamin C

Tokom dana takodje, pijte dosta tecnosti i obavezno svezu limunadu. Vitamin C je snazan antioksidans koji provereno usporava proces starenja.

8. Čuvajte se sunca

Sunčevi UVA i UVB zraci stetno deluju na kolagen i elastin u koži, pa se linije bora mogu prerano pojaviti. Zato izbegavajte nepotrebno izlaganje suncu, a tokom leta kada se to ne moze izbeći, nosite šešir sa velikom obodom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs