Probajte

Ovo leto koristite prirodna ulja za tamnjenje: Za zdravu i lepu kožu (FOTO)

Kvalitetna i učinkovita
Nega
22:08h Autor:
Ovo leto koristite prirodna ulja za tamnjenje: Za zdravu i lepu kožu (FOTO)
Foto: Thinkstock

Tamna koža u fokusu je mnogih žena kada je u pitanju uživanje na plaži. Tamnoputi i seksi izgled postiže se raznim uljima, ali nisu sva podjednako kvalitetna i učinkovita

Mnogi se odlučuju za prirodna ulja ugodnog mirisa koja ostavljaju taman ten i zdravu, sjajnu kožu. Neka prirodna ulja koja koristimo svakodnevno u kuhinji ili u kozmetici mogu biti glavni pomoćnik u dobijanju lepe boje pod letnjim suncem.

Zdravlje trpi, koža pati: Vaš najjači saveznik za borbu protiv štetnih UV zraka!

Umesto da razbijate glavu oko vrste i kvaliteta gotovih ulja za sunčanje, probudite maštu i usmerite se na prirodna ulja koja su prijatelj vašoj koži. Izlaganje suncu ima svoje dobre strane poput stvaranja vitamina D, ali je važno pri tom biti zaštićen od sunca i dobiti uravnoteženu boju. Privlačan izgled s tamnom i sjajnom kožom nakon letnih trenutaka pod suncem svakako je želja mnogih, pa je preporuka kožu izlagati suncu, a ujedno je i negovati. Prirodna ulja koja neguju kožu i imaju zaštitni faktor su ulje semenki kupine, ulje semenki šargarepe, ulje sandalovine, ulje avokada, maslinovo ulje, ulje lavande, kokosovo i makadamijino ulje. Njihov faktor nije visok pa se ne preporučuje da se koristi za belu kožu ili za zaštitu od crvenila, ali je pogodno za tamniju kožu i svilenkast izgled.

Znaci koji upućuju na hronični nedostatak vitamina D: Ova grupa ljudi je najugroženija!

U svom domu možete napraviti kombinaciju ulja i mirisa u kojem možete uživati i svojoj koži pružiti zdrav i lep izgled. Najčešća kombinacija za koju se mnoge žene odlučuju je maslinovo ulje u kojem su bili utopljeni orasi i šargarepa. Maslinovo ulje ima nizak zašitni faktor, ali je bogato vitaminom E i nežno deluje na osetljivoj koži. Ulje šargarepe ima visok zaštitni faktor i bogato je beta-karotenom koji kožu štiti od UV zraka, a ujedno je i potamnjuje. Orasi takođe obiluju vitaminom E i daruju koži svež izgled.

Zaboravite crvenilo i alergiju kože uz novu zaštitu od štetnog infracrvenog zračenja!

Dajte mašti prostora jer od navedenih ulja možete napraviti svoju kombinaciju tako da izaberete ono koje najbolje odgovara vašoj koži s mirisom koji volite.

Zapamtite, ulja ne štite od štetnog uticaja sunca, ali pomažu u potamnjivanju kože i njenom obogaćivanju. Svoje ulje čuvajte u tamnim bočicama i neka bude sastavni deo u torbi za plažu.

Evo kako da zaštitite dete od sunca: Sprečite toplotni udar, sunčanicu i slepilo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs