Nisu samo estetski problem

Uklonite sitne bradavice: Treba vam samo jabukovo sirće!

One mogu da predstavljaju problem jer nastaju na mestima gde lako dovode do povrede – mogu da se upale, da narastu, krvare i slično
Nega
16:52h Autor:
Uklonite sitne bradavice: Treba vam samo jabukovo sirće!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Bradavice su obično boje kože, ali mogu da budu i svetlo pigmentirane. Promene nisu zloćudne, ali ih je tokom života sve više, zbog čega se predstavljaju estetski problem. Najčešće nastaju u srednjem životnom dobu i na mestima gde se koža tare, pa su zato najčešće na vratu, pazuhu, preponama, ispod dojki, po stomaku, kapcima, ali mogu pojedinačno da se pojave i drugde na koži.

Kineskinje je koriste stotinama godina: Maska lepote protiv bora!

Zapravo, skoro svaki čovek ima barem jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije retka. Oni mogu da predstavljaju problem jer nastaju na mestima gde mogu da dovedu do povrede – mogu da se upale, da narastu, krvare i slično. Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihovog nastanka, ali nasledni faktor i debljina su bitni u njihovom razvoju.

Njihov broj varira prosečno od nekoliko, do nekoliko stotina. Dobra stvar je da možete da ih uklonite i u vašem domu bez odlaska doktoru. Potreban vam je samo jedan sastojak, a to je jabukovo sirće. To je sve što vam je potrebno da ih uklonite bez krvarenja i bez ikakvih ožiljaka. Smatra se da je jabukovo sirće jedan od najefikasnijih kućnih lekova.

Jabukovo sirće za čisto lice bez bubuljica: Dva domaća preparata daju čudesne rezultate!

Može da se koristi za lečenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti. Zapamtite, nikada ne smete da koristite jabukovo sirće za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može da iritira vaše oči! Ova metoda deluje kod većine ljudi. Evo kako…

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete da umočite u vodu 15 minuta (odnosno može na njemu da se drži vata natopljena vodom) ili se fibrom malo protrlja nečim (npr. novom četkicom za zube i sl.). Prosušite. Natopite komadić vate jabukovim sirćetomi iscedite višak. Položite pamuk direktno na fibrom i pričvrstite ga flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će da ostane na mestu.

Protiv bora, akni i virusnih bradavica: Sjajne upotrebe kore od banane!

Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom. Ponovite postupak 3 puta dnevno, do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više da umačete tj. trljate fibrom pre sirćeta). Fibrom bi prvo trebalo dosta da potamni, zatim bi trebalo da nastane krastica, da se osuši i da na kraju sve otpadne. U zavisnosti od veličine fibroma tj. koliko je on duboko u koži, obično nastaje malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom. Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi trebalo da nastane – ako se sve ovo uradi pažljivo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs