Nepopravljiva šteta

Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži!

Počinju da se pojavljuju prevremene bore. Koža postaje opuštena, umorna i izuzetno iritirana, kaže dermatolog sa univerziteta Jejl
Nega
22:10h Autor:
Ne koristite nikakvu kremu za lice? Evo šta time radite svojoj koži!
Foto: Shutterstock

"Koži treba neka vrsta ovlaživača" ističe dermatolog Mona Gohara sa univerziteta Jejl, i dodaje: "Ona je najveći ljudski organ, a svaki organ traži vodu." Zato je važno da hidrirate kožu spolja i iznutra.

Poželjno je da popijete šest do osam čaša vode svakog dana, ali i da se mažete odgovarajućim preparatima. Ako izbegnete nanošenje preparativne kozmetike, možete da očekujete sledeće posledice.

Nanela je sodu bikarbonu ispod očiju: Razlog? Fenomenalan! (VIDEO)

Nekoliko dana bez hidratacije kože

Na koži nećete primetiti neke drastične promene. "Ali videćete da vam koža postaje suva, zategnuta i pepeljaste nijanse, jer počinje da gubi vodu. Losioni i kreme ne dodaju samo vlažnost koži, već i zadržavaju postojeću vodu u koži, i štite je od gubitka", kaže doktorka Gohara.

Napravite plemićku kremu: Naše bake su je obožavale jer pegla bore! (RECEPT)

Mesec dana bez hidratacije kože

Počećete da primećujete neki vid štete. Površini kože nedostaje toliko vode da više ne obavlja svoju primarnu zaštitnu funkciju od spoljašnjih činioca. "Na koži možete da primetite neke upalne procese poput crvenila i nadutosti", ističe lekarka.

Godinu dana bez hidratacije kože

"Godinu dana bez odgovarajuće hidratacije smanjuje elastičnost kože, pa počinju da se pojavljuju prevremene bore. Koža postaje opuštena, umorna i izuzetno iritirana", kaže dermatolog i dodaje: "Većina tih šteta na koži ne može da se povrati prirodnim putem, već su vam potrebni fileri ili injekcije kako biste spasili stvari."

Podmladite se pomoću kašika: Najefikasnija masaža za lice bez bora! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs