Isprobajte

Maska od jogurta za lepotu celog tela: Tako jeftino, a tako delotvorno! (RECEPT)

Izbelite zube, oporavite ispucale ruke, osvežite lice, a sve to uz pomoć jogurta
Nega
23:24h Autor:
Maska od jogurta za lepotu celog tela: Tako jeftino, a tako delotvorno! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Jogurt ima umirujuće svojstvo na kožu i kosu i izuzetno je dobar kao maska za ulepšavanje. Donosimo vam pet primena jogurta, a sve u službi lepote:

1. Za lepšu i gušću kosu

Istraživanja su pokazala kako jogurt pomaže pri smirivanju nadraženog i suvog vlasišta te podstiče rast kose. Nakon šamponiranja, nanesite običan jogurt na kosu i ostavite 5 minuta, a zatim dobro isperite.

2. Izbeljivanje zuba

Ljubitelje jogurta će sigurno oduševiti činjenica da ovaj napitak može prirodno izbeliti zube. Svaki dan utrljajte malo jogurta na zube, sačekajte nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Prve rezultate videćete već nakon nekoliko nedelja.

Za dan posle žurke: Detoks maska protiv mamurluka!

3. Piling za lepu kožu

Pomešajte 4 velike kašike jogurta sa kašikom šećera i tom smesom dobro istrljajte telo pa isperi. Piling će ukloniti mrtve ćelije, a jogurt će dobro hidrirati i omekšati kožu.

4. Ultimativna anti-age maska

Pomešajte kašiku jogurta sa kašičicom meda i kašičicom svežeg limunovog soka pa nanesite na lice. Pričekajte 10 minuta i zatim dobro isperi. Ponavljajte ovu kuru jednom nedeljno.

5. Pakovanje za glatke ruke

Pomešajte 2 kašike jogurta sa kašičicom meda i tu smesu utrljajte u ruke i zanoktice. Ako imate plastične rukavice, stavite ih na ruke kako bi pakovanje bolje delovalo. Nakon 15 minuta isperite i nanesite običnu hidrantnu kremu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs