Vredi probati

Domaći piling za čisto lice: Dva jeftina sastojka čine čuda! (RECEPT)

Ova kombinacija je takođe korisna za održavanje pravilne Ph vrednosti, a deluje i antibakterijski, leči, hidrira i hrani kožu
Nega
23:24h Autor:
Domaći piling za čisto lice: Dva jeftina sastojka čine čuda! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Dermatolozi predlažu da lice čistite dva puta dvevno kako bi koža bila sjajna i zdrava. A da li ste znali da namirnice iz vaše kuhinje mogu doprineti lepoti vaše kože?

Umesto da trošite novac na skupe preparate za čišćenje lica, pokušajte sa ovom zdravijom i pristupačnijom matodom. Soda bikarbona i kokosovo ulje namirnice su koje, za razliku od pojedinih krema i tonika, ne sadrže toksine i hemikalije, što ih čini bezbednim za upotrebu.

Soda bikarbona i kokosovo ulje su odlični za lečenje akni, crvenila i ožiljaka, te uklanjaju višak prljavštine i mrtve ćelije na površini kože. Mešanjem ovih namirnica i njihovom redovnom primenom, vaša koža postaće sveža i meka.

Ova kombinacija je takođe korisna za održavanje pravilne Ph vrednosti, a deluje i antibakterijski, leči, hidrira i hrani kožu.

Pomešala je biber i kafu, pa stavila na lice: Ja nikad neću imati bore! (VIDEO)

Kako napraviti svoj preparat za negu lica?

U zavisnosti od tipa kože, kombinujte kokosovo ulje i sodu bikarbonu. Ukoliko je vaša koža osetljiva, napravite smesu koja sadrži više ulja nego sode. Nakon što izmešate sastojke, nanesite na suvu ili mokru kožu i masirajte kružnim pokretima. Kako bi koža bolje upila sastojke, možete ostaviti masku da odstoji na licu, a možete je i odmah isprati.

U ovu mešavinu možete dodati i sastojke koje smatrate povoljnim za vašu kožu ili mirisna ulja za još lepši doživljaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs