Vredi probati

Da ispucale pete zauvek postanu prošlost: Prirodni lek iz kuhinje!

Koji god da je uzrok vaših ispucalih peta, ovaj prirodni melem će vam biti od velike pomoći ako ga budete koristili na dnevnoj bazi
Nega
21:10h Autor:
Da ispucale pete zauvek postanu prošlost: Prirodni lek iz kuhinje!
Foto: Shutterstock

Ispucale pete svakako nisu poželjan detalj na vašem telu! Međutim, postoji rešenje za ovaj problem, a ne podrazumeva posetu kozmetičkom salonu.

Kada koža oko peta postane tvrda ili suva, ono što sledi jeste pucanje kože. Osim što ne izgleda privlačno, to može biti i veoma bolno. Ispucale pete lako mogu da prerastu u veći problem, a uzrok im može biti veća telesna težina (pritisak), klimatski uslovi ili gljivična infekcija.

Koji god da je uzrok vaših ispucalih peta, ovaj prirodni melem će vam biti od velike pomoći ako ga budete koristili na dnevnoj bazi.

A, sve što vam je potrebno za ovaj melem jesu med, mleko i sok od pomorandže.

Podmladite se kod kuće: Maska bolja od botoksa!

Med hidrira kožu i štititi je od bakterija, a mleko joj daje neophodan vitamin A, koji je od velike važnosti kada je u pitanju zdravlje i lep izgled kože. Sok od pomorandže obezbeđuje vitamin C i stimuliše proizvodnju prirodnog kolagena.

Sastojci: Šolja organskog meda, 1-2 kašike punomasnog mleka i sok od polovine ili cele pomorandže.

Priprema: Kratko zagrejte med u toploj vodi kako biste mogli lakše da ga umešate sa mlekom i sokom od pomorandže. Dobijenu smesu mešajte dok ne postane homogena. Pre upotrebe melema, pete izribajte kamenom. Potom nanesite malo deblji sloj melema i kratko masirajte. Ostavite da stoji na petama oko 45 minuta, kako bi koža upila sva lekovita svojstva meda, mleka i pomorandže.

Najjeftiniji tretman stopala: Sredite pete sodom bikarbonom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs