Bez odlaska kod zubara

Beli zubi, zdrave desni: 2 domaće smese koje ne koštaju ni dinar! (RECEPT)

Morska so ima snažna antibakterijska svojstva, pa vrlo učinkovito rešava problem bola u grlu i infekcija desni
Nega
09:38h Autor:
Beli zubi, zdrave desni: 2 domaće smese koje ne koštaju ni dinar! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

I dok klasična pasta za zube efektno čisti i štiti zube od karijesa, za mrlje od hrane i pića potrebna je mnogo jača i veća pomoć, a ona se krije u začinu kojeg ima u svakom domaćinstvu.

So dobijena iz mora prepuna je kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, nikla, fosfora, silicijuma i natrijuma. Upravo ti minerali naše desni čine zdravim i otpornim na bolesti, rešavaju problem lošeg zadaha, izbeljuju zube i sprečavaju nastajanje kamenca.

Isto tako, morska so ima snažna antibakterijska svojstva, pa vrlo učinkovito rešava problem bola u grlu i infekcija desni.

Ovu jeftinu namirnicu za oralnu higijenu i lepotu zuba možete koristiti na dva načina. Odaberite jedan od ova dva recepta i započnite kućnu negu vašeg blistavog osmeha!

Imate sive plombe na zubima? Stomatolog otkriva šta vam one svaki dan čine!

1. Vodica za usta:

U 1 dl mlake vode stavite pola kašičice soli i mešajte dok se so ne otopi. Tečnost mućkajte u ustima oko 30 sekundi, pa ispljunite. Po potrebi isperite usta i vodom.

2. Pasta za zube:

Na vlažnu četkicu stavite vrlo malo paste za zube. Po vlažnoj četkici za zube posipajte i pola kašičice morske soli. Temeljno iščetkajte zube i desni, a potom ih isperite mlakom vodom. Ako vam je ukus soli neprijatan, na četkicu dodajte malo paste za zube.

Savet: Vodicu za usta možete koristiti svaki drugi ili treći dan, a protiv grlobolje svaki dan. Pastu za zube koristite maksimalno dva puta nedeljno, kako se gleđ ne bi oštetila.

Zgadila život celom svetu, oduševljena rezultatom: Probaćete i vi! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs