Nada za obolele od karcinoma

Naučno dokazano: Ova biljka ubija ćelije raka za 48 sati!

Stručnjaci veruju da je korišćenje korena ove biljke bolje od hemoterapije koja ubija sve ćelije
Medicina
19:38h Autor:
Naučno dokazano: Ova biljka ubija ćelije raka za 48 sati!
Foto: Shutterstock

Na Univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je jedno istraživanje, a rezultati daju novu nadu obolelima od raka!

Naime, naučnici su došli do zaključka da je maslačak nepravedno zapostavljena biljka, jer njegov čaj deluje na rakom zahvaćene ćelije. Stručnjaci su zapazili raspadanje malignih ćelija u roku od 48 sati pod uticajem čaja od maslačka, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu nije obolela - piše portal Natural News, a prenosi Aura.ba.

Oni su istakli i da veruju da bi korišćenje korena maslačka moglo biti bolje od hemoterapije, jer ona ubija sve ćelije, uključujući i zdrave, a ovaj biljni koren samo one zahvaćene karcinomom.

Stručnjak za prirodnu medicinu otkriva - Sprečite i izlečite rak u 7 lakih koraka!

Maslačak ima pregršt lekovitih svojstava, za koji su naše bake očigledno znale, jer su tako lečile razna oboljenja, a potrebno je samo ubrati ovaj žuti cvetić na čistim obroncima, daleko od saobraćajnica i zagađenja.

Lekovita svojstva maslačka

Ovaj biljka koju možete pronaći svuda oko sebe tokom proleća i leta ima diuretsko svojstvo, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i snižava holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folna kiselina i magnezijum.

Sadrži i do 535 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110 procenata preporučenog dnevnog unosa vitamina A.

Bez dobre krvi nema ni zdravlja - Ruski narodni lek za jetru i prevenciju raka!

Iskustvo u lečenju maslačkom

Džon di Karlo (72) kaže da se lično uverio u lekovitost maslačka, nakon što je prošao intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na lečenju je bio pune tri godine pre nego što su ga lekari pustili kući da provede "poslednje dane" sa svojim najbližima. S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rešenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korena maslačka kao poslednju slamku spasa. Verujući da nema šta da izgubi, počeo je sa ovom alternativnom terapijom, a nakon samo četiri meseca ovaj čovek je doživeo remisiju bolesti (delimično ili potpuno povlačenje) - piše Natural News.

Rak deluje samo kroz strah - Životna priča žene koja je pobedila opaku bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

Pravilno branje, čuvanje i upotreba korena maslačka

Koren maslačka bere se u jesen ili proleće, kada je sva energija sadržana u korenu. Koren maslačka treba izvaditi iz zemlje pomoću male lopatice za kopanje i lagano odstraniti zemlju oko korena. Pazite da koren ostane neoštećen, da ne bi izgubio lekovitu tečnost koja se krije u njemu.

Koren vadite na čistim mestima koja nisu tretirana hemikalijama, a prilikom vađenja korenja birajte veće i jače primerke.

Regulišite nivo šećera u krvi - 3 recepta ruskih lekara za prirodno lečenje dijabetesa!

Kao lek, koren maslačka se koristi i svež i osušen. Ako želite da ga čuvate i van sezone, potrebno je da ga osušite. Pre sušenja, korenje treba pažljivo oljuštiti i iseći na jednake, manje komadiće, a nakon toga se suši na svežem vazduhu.

Seckani koren maslačka rasporedite na podlozi, na suvom i hladnom mestu sa dobrim protokom vazduha. Koren će se osušiti u periodu od 3 do 14 dana, a prepoznaćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suvi koren maslačka zadržava lekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suvom i tamnom mestu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs