Stereotip

Najslabija tačka svakog muškarca: Znate li šta je Napoleonov kompleks?

Napoleonov kompleks jedan je od najvećih muških problema s kojima se oni bore ceo život
Ljubav i zavođenje
10:02h Autor:
Najslabija tačka svakog muškarca: Znate li šta je Napoleonov kompleks?
Foto: Fonet

Manje se o njima govori, ali oni ipak postoje. Na komplekse koji se tiču centimetara, malo koji muškarac je imun. Iako je za očekivati da ih najviše muče neki drugi, zapravo ih muče centimetri u visini.

Napoleonov kompleks jedan je od najvećih muških problema s kojima se oni bore ceo život. Osoba koja ima prosečan ili manji broj centimetara od većine, oseća se neadekvatno i manje vredno.

Poznati parovi i razlika u godinama: Za njih ne postoji generacijski jaz! (FOTO)

Stereotip koji prati muškarce nižeg rasta jeste da su agresivniji, glasniji i imaju veću želju za privlačenjem pažnje i dokazivanjem, što je Frojd objasnio činjenicom da je to obrambeni stav ega zbog kojeg muškarac ne može da podnese da je niži od proseka.

Agresivniji nastup nižih muškaraca antropolozi pravdaju evolucijskom teorijom prema kojoj su niži i slabiji muškarci svoju nadmoć dokazivali tako što su bili glasni i napadni.

3 fatalne ženske greške: Svaki muškarac će vam okrenuti leđa!

Zaključak brojnih istraživanja o muškim kompleksima je jednostavan, oni najčešće lažu o tome koliko su visoki i najviše se muče s nadvladavanjem kompleksa koji je ujedno i najočigledniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs