Obratite pažnju

Zlatna pravila Parižanki za modu i lepotu: Kratak vodič kroz stil! (FOTO)

One su poznate kao najlepše i najmodernije žene na svetu, usvojite njihova zlatna pravila
Moda
07:28h Autor:
Zlatna pravila Parižanki za modu i lepotu: Kratak vodič kroz stil! (FOTO)
Foto: Profimedia

Francuskinje su ponovo na fokusu našeg interesovanja. Ovog puta smo potražili inspirativne i krajnje praktične savete koji će vas inspirisati da postignete neverovatno šik i negovan izgled, koji će vas pretvoriti u pravu damu sa stilom!

Kada je reč o Francuskinjama, suvišno je govoriti o njihovom stilu i osećaju za modu. Iako važe za jedne od najstilizovanijih dama sveta, Parižanke su poznate i kao dame koje neguju posebnu kulturu života, koja se ogleda i u njihovom načinu odevanja, sređivanja i jednostavno rečeno - u negovanju lepote, prenosi elle.rs

Napisane su mnoge knjige sa ciljem da otkriju šta to ove posebne dame poseduju i kako se one mogu primeniti kako bi život bio uspešniji, lepši i jednostavniji.

Baš zato smo izdvojili njihov kratak vodič koji će vas inspirisati da postignete negovan i šik izgled:

Jesenji trend: Pantalone, kaput ili haljina od pliša! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Kako ući i izaći iz Zare za pet minuta? Ne zalazite previše duboko u prodavnicu, već pogledajte odmah iza ulaza, prvi deo radnje. Upravo tu su smešteni najatraktivniji komadi. Ako ne vidite ništa što vam je zanimljivo, okrenite se i izađite napolje.

2. Neka sve što radite bude jednostavno, graciozno i ležerno - bez napora. Nemojte stavljati previše šminke, kombinovati previše boja i opredelite se za jedan upešatljiv aksesoar.

3. Jakna treba da bude kratka, manje strukirana, kako bi izgledala ležerno, sweet i prirodno na vama. Svratite s vremena na vreme i do muških odeljenja jer tamo možete da nađete sjajne primere jakni. Ja lično često kupujem u delu za muškarce.

Rese, etno šare i vuna: Kako da nosite pončo ove jeseni! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Ako već planirate da farbate kosu u neku sedu nijansu, zapamtite da boja treba da izgleda što prirodnije. Izbegavajte zelene krajeve, neon pramenove.

5. Kako da se rešite bora? A šta nije u redu sa borama?

6. Izbegavajte kopije. Nošenje kopija ne šalje najbolju poruku o vama. Na ulicama, izbegavajte kupovinu komada koji su inspirisani dizajnerskim, prepoznatljivim detaljima. Znam da to zvuči primamljivo, ali ako izgleda kao kopija Marant, Céline ili Valentino, to vam stvarno ne treba. Ako ništa, bar iz poštovanja prema dizajnerima. Na kraju imajte na umu da šik izgled podrazumeva da znate da se oduprete iskušenjima.

Najpoželjniji model sezone: Antilop suknja hit jeseni! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Francuski manikir predstavlja suštu suprotnost francuskom šiku. Parižanke ne razumeju njegovu poentu i zato ga nikada ne nose. Francuski manikir bi bio otvoreno priznanje da je je žena mnogo vremena posvetila kako bi dobila prefinjen izgled - a to se nikako ne slaže sa motom ovih žena.

8. U vašem garderoberu uvek treba da se nađe navy džemper - posebno modeli sa V izrezom koji pokazuju malo kože, kao i jedan sa povećom rolkom. Izbegavajte da kupujete iste ili slične komade. Nikada ne kupujem nešto što volim u dve boje, jer nije dobro imati previše istih stvari. Najbolja stvar koja bi mogla da mi se desi je da izgubim kofer i počnem kupovinu ispočetka.

9. Kako izabrati kvalitet, čak i u buticima koji su manje poznati? Kada odaberete komad koji vam se sviđa, pređite rukom preko materijala. Važno je da osetite da je on nežan i prefinjen, a pored toga proverite etiketu kako biste videli sastav.

Otmena dama uz pravi izbor kaputa: Top 8 predloga za ovu jesen! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

10. Lek za loše dane je zalizana kosa ili blago natapirana pozadi. Ova frizura se može napraviti bez obzira na dužinu, jer je odlična i na kratkoj kosi. Sve što vam treba je dobar gel za kosu. Zalizana kosa je odlična frizura kada želite da postignete poseban i sofisticiran izgled, a vaš frizer je prebukiran. Mnogi od nas su nesigurni kada otkrivaju lice, bez razloga: Nikada nisam videla ženu za kosom koja je zalizana pozadi, a da ne izgleda elegantno.

11. Držite se jednostavnosti, bilo da su kosa, nokti ili odeća u pitanju. Ako vam se neki komad svidi na prvi pogled- nosite ga.

12. Kako da izgledate dobro na fotografijama? Kada ste u zatvorenu prostoru, uvek stanite okrenuti prema prozoru, ispred izvora svetlosti. Na taj način ćete sakriti sve, od bora, akni do podočnjaka.

Marija Šarapova briljirala: Savršena jesenja kombinacija za Nedelju mode u Parizu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs