Elegantni i po nesnosnoj vrućini

Palaco pantalone - pun pogodak za leto

Pantalone širokih nogavica, posebno one bele boje, su više od trenda. Možete ih nositi svuda, a pred vama je nekoliko zanimljivih kombinacija za najrazličitije prillike
Moda
05:54h
Palaco pantalone - pun pogodak za leto
Foto: Telegraph.co.uk
1 / 6 Foto: Telegraph.co.uk

Apsolutni hit leta su široke pantalone dugih nogavica, poznatije kao palaco (palazzo) pantalone, i to u beloj boji ili sa cvetnim printom. Možete ih nositi na posao, uz jednostavnu, ležernu košulju ili na glamuroznu večeru, uz top sa štrasom.

Palaco pantalone su vanvremenski komad, čija popularnost raste iz sezone u sezonu. Pojam ovih pantlaona se najviše vezuje za 60-te godine i 70-te godine, ali su i pre toga imale svoje obožavatelje među holivudskim lepoticama, poput Marlen Ditrih (Marlene Dietrich), Grete Garbo (Greta Garbo) i Ketrin Hepbern (Katharine Hepburn).

Nastanak palaco pantalona nije slučajnost, već potreba. Među damama iz viskokih krugova stvorila se želja za odevnim predmetom koji će biti elegantan, ali i ležeran, udoban, kako bi ga nosile tokom popodnevnih šetnji i ručkova. Nakon što su palaco pantalone osvojile Italiju, prešle su na ostatak sveta, osiguravajući svakoj ženi koja ih nosi dozu glamura i nonšalantnosti.

Kako je bela boja obeležila modne piste za proleće/leto 2013. godine, palaco pantalone u beloj boji su jedan od komada koji naprosto morate imati u svom ormaru. Bilo da su od svile ili džerseja, možete ih nositi na plaži, kada idete na kafu sa drugaricama ili na sastanak sa vašom jačom polovinom. Zbog svog kroja odgovaraju gotovo svim oblicima tela, a fantastično izgledaju i sa ravim sandalama, kao i sa potpeticama.

Za pravi dah 70-ih, nosite palaco pantalone uz klompe i kaftan. Osim velikih naočara za sunce, potreban vam je kaiš koji liči na lanac i nezaobilazni šešir širokog oboda.

Za dame koje se ponose svojim trbušnjacima, palaco pantalone će odlično izgledati uz popularne isečene topove. Ukoliko volite klasiku, breton top, onaj sa mornarskim prugama, je sjajan spoj uz bele široke pantalone, a ovu kombinaciju možete ulepšati minđušama i ogrlicom sa mornarskim motivima. Za kraj, vredi pomenuti i popularnu crno-belu kombinaciju, koja bi u ovom slučaju značila da uz svoje bele palaco pantalone obučete najjednostavniji crni top, sa ili bez bretela. Uz naglašenu ogrlicu i visoke potpetice, spremni ste za lud noćni provod.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako vodeće modne kuće vide palaco pantalone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs