Neprolazni stil

Kako da se obučete kao dama: 8 ključnih trikova za prefinjen izgled! (FOTO)

Danas biti dama ne znači samo da nosite Šanel jaknu u praškastim nijansama, duge rukavice i bisere
Moda
09:00h Autor:
Kako da se obučete kao dama: 8 ključnih trikova za prefinjen izgled! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Izgledate li kao dama? Čak iako je odgovor Ne, postoji način kako da kreirate elegantan izgled!

Reč "dama" je povezana sa strogim pravilima ponašanja. Dama nikada ne dozvaljava sebi da pokaže netaktičnost. Dama sedi sa leđima savršeno ravnim i čvrsto prekrštenim nogama. Dama ne izlazi iz kuće bez šešira i parom rukavica, prenosi Grazia.rs.

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

Uzor svake dame je bez sumnje Odri Hepbern, Grejs Keli, Džeki Kenedi i Elizabeta II. Jednostavno rečeno, dama vodi trnovit način života, bez da počini jedan nezgodan pokret.

Naravno, ovo je samo ironija. Danas biti dama, ne znači da nužno nosite Chanel jaknu u praškastim nijansama, duge rukavice i bisere. Verujemo da će ovi jednostavni trikove biti dovoljni da stvorite izgled dame koji bi odobrila sama Koko Šanel.

1. Elegantni modni dodaci svuda i uvekSamo jedan elegantan modni dodatak je u stanju da stvori prefinjen izgled. Ovo može biti kvalitetna kožna torba strukturiranog oblik bez preteranih ukrasa, lepe minđuše, elegantan sat. Ovi mali detalji mogu da uzdignu jednostavnu odevnu kombinaciju do savršene damske.

6 najluksuznijih tašni koje su obeležile 2015: U rukama najbogatijih žena! (FOTO)

2. Nosite bisere pravilnoBiserna ogrlica stvarno je povezana sa ženstvenim stilom. Ali da li ste ikada primetili kako loše ponekad izgleda skromna niska bisera u kombinaciji sa haljinom? Uzmite primer Koko Šanel i nosite na grudima bisere (5-10 lanaca različite dužine). Džemper od kašmira upotpunjen bisernom ogrlicom ili lepoim šalom će izgledati damski. Bisere takođe možete da nosite u kombinaciji sa ženstvenim haljinama i poslovnim odelima.

3. Kupite jaknu ili blejzerŠanel jakne od tvida su zaista odevni komadi koji stvaraju elegantan izgled. Međutim, bilo bi lepo da modernizujete klasični model: skratite rukave, dodajte metalnu galanteriju, promenite tradicionalne pastelne nijanse. Ukratko, tražiti zanimljive varijacije na klasike, ali ne kopirajte legendarne slike bukvalno.

4. KosaUredna frizura je zaista ključ za izgled u stilu dame. Pokušajte da se inspirišete fotografijama Grejs Keli i Odri Hepbern, koji se nikada nisu pojavile u javnosti sa kosom koja prekriva pola leđa ili sa lošom frizurom.

Stil koji ne izlazi iz mode: 10 ključnih komada po izboru Odri Hepbern (FOTO)

5. Ne jurite moduSamo pogledajte na fotografijama priznate ikona stila koje su sijale pre nekoliko decenija, da shvate da je njihov izgled relevantan i danas. Osećaj stila nema nikakve veze sa modom. Dakle, pokušajte da ulažete u kvalitetne komade iz kategorije "večiti", a trendove "provlačite" u vidu aksesoara.

6. Damske cipeleKlasične potpetice sa oštrim vrhom i malom potpeticom u crnoj i bež boji su modeli koji će vam trajati godinama. Ovaj model će biti spasilac u svakoj situaciji i dodaće prefinjenu notu odeći.

Prava dama poštuje ženski kodeks: 5 pravila koja se slede bez pogovora!

7. Kupite dobre rukavicePletene rukavice su možda udobne, tople i mekane, ali damske nisu. Kupite zaista kvalitetan par kožnih rukavica, jer stil se sastoji od malih stvari.

8. ŠaloviTeško je objasniti zašto skromna marama vezana oko vrata ili glave, može da transformiše haljinu, ali to je činjenica. Klasična svilena marama će dodati eleganciju vašem izgledu i aromu jednostavnom odelu.

Prefinjeni francuski stil: 25 načina da nosite maramu! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs