Hit ovog leta

Trendi svilena marama: Kako da je nosite svaki dan!

Ulicama vlada svilena marama i pruža vam bezbroj mogućnosti da je nosite
Moda
08:26h Autor:
Trendi svilena marama: Kako da je nosite svaki dan!
Foto: Profimedia

Ulicama vlada svilena marama i pruža vam bezbroj mogućnosti da je nosite. Mogu biti glamurozne i sofisticirane, autentične i dominantne ili samo sitan, vedar i maštovit dodatak. Na modnoj sceni marame su prisutne dugo, a vremenom su evoluirale od malog, praktičnog komada tkanine do skupog, kvalitetnog i cenjenog aksesoara, piše Elle.rs.

Mladalački stil Šeron Stoun: Sačuvala sjaj dive i u 6. deceniji! (FOTO)

U Francuskoj je 1837. godine osnovana modna kuća Hermes koja je proizvodila marame sa najraznovrsnijim grafičkim printovima. U Londonu je 1875. godine otvorena trgovinska radnja Liberty, specijalizovana za luksuznu robu, koja je ponudila tržištu marame inspirisane Azijom i Orijentom, kao i marame sa motivima umetničkog pravca "art nuvo". Do sredine 20. veka marame su postale osnovni modni komad, nezaobilazan u skoro svim odevnim kombinacijama.

Evo kako možete da je nosite ovog leta:

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Oreal

Pred vama su neograničene opcije. Vezana poput turbana, marama dodaje dozu ženstvenosti muškom fazonu. Ako ste i dalje najbolja drugarica sa devojčicom u sebi, nećete moći da odolite da je ne savijete u trougao i njome pokrijete razbarušenu punđu ili rep.

Dok trepnete, trouglovi koji vijore na povetarcu zauzeće najviše mesto na vašoj listi prioriteta. I naravno, bandana u stilu devedesetih jeste prava doza retro stila za svaku sportsku odevnu kombinaciju.

Modni dvoboj: Kejt Midlton ili kraljica Leticija? (FOTO)

2. Ukrasi me

Torba bez marame ove sezone usamljen je i tužan prizor. Velike, male, kožne, plastične…Sve izgledaju bolje ako sa njih visi svilenkast komad desenirane tkanine.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Oko vrata

Ovo je, možda, najočigledniji način da ispratite trend, ali to nikako ne znači da je dosadan. Klasika je klasika sa razlogom. Uske marame u stilu sedamdesetih najtraženiji su aksesoar sezone. Obavezno je vezati ih tik uz vrat, a da li ćete ih obmotati do kraja ili ostaviti krajeve da vise celom dužinom, stvar je raspoloženja. Držite se štraftica ili cvetnih printova koji su savršen akcenat u boji.

Ženstveno i ležerno: Kako da nosite šorts ovog leta! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs