Ne ponavljajte ih

Evo kako uništavate omiljene farmerke: 4 najčešće greške!

Ako imate neki omiljeni par farmerica, sigurno želite da vam što duže traju i dobro izgledaju
Moda
14:44h Autor:
Evo kako uništavate omiljene farmerke: 4 najčešće greške!
Foto: Profimedia

Sigurni smo da većina vas spada u ljubitelje farmerica i da je ovaj odevni komad jedan od vaših omiljenih. A za to itekako ima razloga! One su večna klasika sa kojom ne možete da pogrešite, nikada ne izlaze iz mode, a možete da ih nosite tokom cele godine. Uz sve to, uklapaju se uz bukvalno svaki stil - bitno je samo kako ih kombinujete. Ako imate neki omiljeni par farmerica sigurni smo da želite da vam što duže traju i dobro izgledaju. Evo koje su to greške koje obično pravimo, a koje kvare njihov izgled i skraćuju njihov životni vek!

Nije svaki model za vas: Birajte farmerice prema svojoj građi!

1. Prečesto pranje

U želji da uske farmerke budu što uže i da prijanjaju uz telo dešava se da pravimo tipičnu grešku prečestog pranja! Istina, pranje će im vratiti prvobitni oblik, koji tokom nošenja izgube, jer džins ima tendenciju da se razvlači. Međutim, razmislite još jednom pre nego što ih ubacite u mašinu nakon samo 2 nošenja - prečestim pranjem tkanina se tanji i vrlo brzo dovodi do paranja i pucanja materijala, a o ispiranju boje da ni ne pričamo.

Neki stručnjaci tvrde da farmerke treba da se peru na svaka 4 meseca, što ipak zvuči malo ekstremno. Realnija je teorija da treba da ih bućnete nakon nekoliko nošenja. Perite ih izvrnute na naličje, nikad u pretrpanoj mašini i uvek na programu za osetljivu tkaninu. Za teksas koji ima puno elastina preporučuje se pranje nakon svakog nošenja, ali u hladnoj/mlakoj vodi i uz upotrebu deterdženta koji čuva boju.

Opušten, a trendi prolećni stil: Kombinacija Džesike Albe koja podmlađuje! (FOTO)

2. Sitnice po džepovima

Džepovi farmerica jesu zgodni da u njih smesimo sitnice poput mobilnog telefona, ključeva, novčanika, ali znajte da ovim pravite dvostruku štetu. Prvo, deo farmerica na kojima su džepovi će izgubiti oblik, a drugo mogu da ostanu i trajni tragovi, ali i oštećenja. Određena mesta na džepovima će prilikom trenja izbledeti i ubrzo pući. Zato oslobodite se ove navike ako želite besprekorne farmerice. Džepovi su tu da budu njihov ukras!

3. Vučete ih za gajke

Koliko puta vam se desilo da su vam farmerke preuske - bilo da su se skupile od pranja ili ste vi nabacile koji kilogram viška. Tada kreće prava borba vaših butina i zadnjice sa materijalom koji neće da popusti. Najgora stvar koju možete da radite u tim trenucima jeste da vučete farmerke za gajke za kaiš. One jednostavno nisu predviđene za silu koju vršite na njih, pa će posle nekog vremena popustiti i pući ostavljajući rupu na teksasu. Zato, ili zaobiđite te farmerke dok se ne stvori mogućnost da se u njih uvučete ili nemojte da se koristite gajkama kako biste misiju ispunili do kraja. Generalno se ne preporučuje da nosite preuske farmerice, jer će se zbog stalnog trenja između nogu tkanina istanjiti i vremenom pući.

Iskoristite stare i budite šik: Iscepane farmerke u samo 5 koraka!

4. Pogrešno tretiranje mrlja

Kada vam se desi da uflekate omiljene farmerice jako je bitno da mrlju od kafe, masti, vina i sl. uklonite na pravilan način jer u suprotnom možete da završite sa još većom štetom. Najbitnije je svakako pretpranje, odnosno brza reakcija odmah i sada - ne ostavljajte fleku je da se osuši i skori. Najbolji način da tretirate fleku pre standardnog pranja jeste da istrljate mešavinom vode i soli. Uzmite neku mekanu tkaninu, umočite je u slanu vodu i lagano prelazite preko mrlje.

Ukoliko je u pitanju fleka od ulja i masnoće najpre je pospite bebi puderom i ostavite da deluje. Nakon nekoliko sati, kada je puder upio masnoću, uzmite čistu četkicu ili čist peškir i očistite fleku. Potom farmerke operite na najvišoj temperaturi dozvoljenoj na deklaraciji farmerica. U uklanjanju masnih mrlja može vam pomoći i deterdžent za suđe. Na mekanu krpu stavite par kapi deterdženta i malo vode i blagim pokretima istrljajte mrlju. Nakon toga farmerke potopite u mlaku vodu kako bi se mrlja rastvorila i lakše odstranila.

Nosite belu majicu u 7 varijanti: Kombinacije za izlazak, posao i svakodnevnu šetnju! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs