Nedelja mode u Milanu

Luksuz u stilu Dolče i Gabane: Raskošne haljine, šljokice i detalji za jesen 2016! (FOTO)

Dvojac nas vodi u zemlju čuda, koja počinje jedinstvenom scenografijom. Dizajneri nisu krili da je inspiracija došla pravo od Pepeljuge, Snežane i Uspavane lepotice
Moda
02:54h Autor:
Luksuz u stilu Dolče i Gabane: Raskošne haljine, šljokice i detalji za jesen 2016! (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 12 Foto: Fonet

Moderne princeze su seksi i moćne, one nose oversajz sakoe preko šljokičastih halijna, uživaju u raskošnim materijalima i puno pažnje posvećuju detaljima.

Barem tako kažu Dolče i Gabana u svojoj kolekciji za jesen 2016. godine, koju su predstavili na Nedelji mode u Milanu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dvojac nas vodi u zemlju čuda, koja počinje jedinstvenom scenografijom. Dizajneri nisu krili da je inspiracija došla pravo od Pepeljuge, Snežane i Uspavane lepotice.

Kako ovo nisu princeze koje prinčevi spašavaju, one imaju i svoju buntovničku, modernu, militari stranu, predstavljenu u vidu jakni u prepoznatljivom stilu, koje će biti pravi hit na ulicama modnih metropola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Haljine su dominirale kolekcijom, a u njima se proteže duh 40-ih. Iako se radi o pret-a-porter kolekciji, one su jedinstvene i ručno rađene, što ih čini još luksuznijim, a kada samo pogledate tu posvećenost detaljima, koja je prisutna na svim komadima i odeće i obuće, jasno vam je zašto je ova kolekcija prava modna bajka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stefano Gabana je izjavio da je ovo moderna bajka, a kao i u svim Dolče i Gabana kolekcijama, ljubav igra važnu ulogu:

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Svaka žena želi ljubav, princa, ali nova generacija traži sve više nezavisnost. Pogledajte "Frozen", njena najveća ljubav na kraju je njena sestra", završio je dizajner.

Pepeljugina staklena cipela je dobila novi izgled sa Dizni motivima, a tako su ukrašene i male, damske torbe.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dizajnerski duo je dodao da je za njih moda fantazija, a nakon još jedne kolekcije nema sumnje da poznati Italijani znaju da od svake revije naprave spektakl, šou, ali i da ulože veliki napor da taj šou bude besprekoran, jer samo na ovoj reviji je predstavljeno više od 100 kombinacija.

Impresivno i očaravajuće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs