Kažu naučnici

Kada se ovako obučemo, svima smo lepi: Dobitna kombinacija! (FOTO)

U ovoj boji svako izgleda atraktivno
Moda
14:22h Autor:
Kada se ovako obučemo, svima smo lepi: Dobitna kombinacija! (FOTO)
Foto: Profimedia

Postoji li tako magična stvar kao što je nijansa koja odlično izgleda na svakoj puti i uz svaku boju kose? Da, postoji.

U pitanju je jedna od ključnih nijansi za sezonu proleće / leto 2017. i boja koju od davnina prati sjajan glas da je vatrena, boja ljubavi, boja strasti, piše Elle.rs.

Čuveni institut za boje - Pantone, nazvao ju je simbolično Flame. Ova nijansa crvene se najbolje kombinuje ove sezone sa pink bojom, jarko ružičastom sa podtonom narandžaste, ali i sa jarkim nijansama plave i ljubičaste.

Takođe, opet je moderno da crvenu nosite od glave do pete jer u monohoromatskom izdanju, crvena izgleda najmoćnije. Bilo da ste plavuša sa svetlim tenom ili nešto tamnijim, brineta sa maslinastom kožom ili imate crvenu kosu i izuzetno svetlu put, nijanse crvene će vam pristajati odlično. Sada se sa tim slažu i naučnici!

11 frizura za žene svih starosnih dobi: Od 20 do 60 godina! (FOTO)

"Crvena je boja koja se nalazi u centru samog spektra svih boja. Ona je toliko moćna i jaka da vas instant transformiše u samouverenu, seksi osobu koja hoda kroz sveta kao da ga je osvojila! Nijedna druga boja nema takav uticaj na vaš izgled kao crvena. Sve druge boje mogu da vas učine starijim, punijim i iscrpljenim, zavisno od nijanse," objasnila je Helen Venables, doktor nauka u Houce of Colour, kompaniji koja analizira boje i njihov uticaj na vaš izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs