Uživajte

Guči kolekcija za 2016. obećava veselu jesen: Krzno, print, raskošne haljine! (FOTO)

Na Nedelji mode u Milanu predstavljena je Guči kolekcija za jesen 2016.
Moda
13:16h Autor:
Guči kolekcija za 2016. obećava veselu jesen: Krzno, print, raskošne haljine! (FOTO)
Foto: Fonet
1 / 13 Foto: Reuters

Milanska nedelja mode je počela, a Guči nas je jednostavno oduševio, piše Elle.rs.

Kreativni direktor Gučija, Alesandro Mičel, učinio je da kroz svoju kolekciju za predstojeću jesen uživamo ne samo u modi, već i dizajnu enterijera i umetnosti, jer kod Mičela, moda je više od mode.

To je neraskidiva veza između mode i umetnosti koja uvek rezultirala malim remek-delima, a jesenju kolekciju su obeležila izdanja inspirisana Katarinom de Mediči, zatim renesansom i couture modom koja je dominirala u Italiji i Francuskoj, tokom 80-ih.

Nenadmašni Karl Lagerfeld: Šanel kolekcija za proleće 2016!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Serija blještavih grafita i cvetnih projekcija su nekoliko trenutaka pre izlaska manekenki nagovestili šta nas čeka, a čekalo nas je svašta!

Ono što se mora spomenuti je saradnja Gučija i umetnika Trevora Endrjua. Grafite koje je on naslikao upotpunili su torbe nove kolekcije koje su samo začinile “kreativni haos” Gučija.

Da, upravo bismo tako mogli da nazovemo ovu kolekciju: “Kreativni haos”.

Dobrodošli u Indiju: Aplauz za Eli Saba na Nedelji mode u Parizu! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jesen, po Gučiju, biće sve samo ne tmurna, tamna i kišovita. Jake boje sa naglašenim ramenima, krzno, print, raskošne haljine, šezdesete. Rekli bi da je peterano, ali ono što oslikava Mičelovu kolekciju je mnoštvo trendova u jednom.

Jednobojni krzneni pink look sa torbom preko ramena? Može. Haljina od karnera u ombre stilu od tirkizne do tamno roze sa crnim čipkastim rukavicama? Još jedno: Može!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jednom rečju, viđena je “duga” na samom početku Nedelje mode u Milanu. Ovog puta ni prvi red sa najvažnijim gostima, ni street style pre same revije nisu uspeli da nam zaokupiraju misli, uspeo je Alesandro sa Gučijem i dokazao da vrhunac u ovom periodu kada je nedelja mode treba da budu modne kuće sa svojim novim kolekcijama.

Zaključak: Čeka nas vesela jesen.

U galeriji ispod teksta pogledajte ostatak fotografija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs