Neprolazna inspiracija

Modna ikona koja je glamur i štikle mrzela iz dna duše: Formula udobnog damskog stila! (FOTO)

Privatno se oblačila jednostavno, udobno i praktično, zbog čega je za mnoge žene i dan danas najveća modna ikona

Moda
12:55h Autor:
Modna ikona koja je glamur i štikle mrzela iz dna duše: Formula udobnog damskog stila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena Greta Garbo privatno nije volela glamurozan stil. Oblačila se jednostavno, praktično i androgeno, a najvažnije joj je bilo da se u odeći oseća udobno.

Gretin prijatelj, umetnik Sesil Biton, opisao je njen stil odevanja kao mešavinu nečega što bi nosio ulični bandit, Robin Hud i neko iz drevne Grčke. Obožavala je da nosi velike gusarske šešire, bluze i kaiševe koji su joj davali izgled romantičnog ženskog viteza.

Greta Garbo popularizovala je dolčevitu, ali i još pet vanvremenskih modnih komada koji nikad neće izaći iz mode. U prodavnicama i danas možete da kupite pet komada uz koje ćete kopirati Gretin stil i uvek izgledati kao dama!

Greta Garbo, žena neponovljive lepote: Kako je siromašno siroče postalo najtraženija žena u Holivudu!

foto: Profimedia

1. Crne pantalone sa širokim nogavicama Greta Garbo je među prvim ženama koje su nosile pantalone u javnosti. Volela je da vežba i provodi vreme u prirodi, pa je smatrala da su pantalone idealan odevni predmet za takve situacije.

"VeroVatno sam najzadovoljnija time što sam se borila za pravo žena da nose pantalone. Za svaki dan i vreme provedeno u prirodi, pantalone mogu da budu zdrava alternativa", rekla je svojevremeno jedna od najlepših žena sveta.

2. Bluza sa mašnom Sa pantalonama je kombinovala jednako udobne i jednostavne bluze, a celu kombinaciju podizala je mašna na bluzi vezana kod vrata, koja je upravo za jesen 2017 glavni šik detalj!

Prave žene od stila nikad ne nose ovih 5 stvari: To je jadno i ponižavajuće!

foto: Profimedia

3. Mantil Komad za čiju je popularnost Garbo možda i najviše zaslužna jeste mantil. Za vreme hladnijih meseci volela je da ga nosi preko džempera, a obavezno je morao da bude "stegnut" kaišem i podignute kragne.

Obucite se moderno po niskim cenama: Pravac buvljak!

foto: Profimedia

4. Cipele "oksfordice" Za štikle u ormaru Grete Garbo nije bilo mesta. Ona je nosila cipele sa ravnom petom, a najviše klasične, fine, pomalo konzervativne "oksfordice" na vezivanje. Oksfordice su obeležile prošlu jesen i proleće, a i sada se uveliko nose!

"Nema ničeg privlačnog u izrazu patnje na licu devojke u cipelama koje joj nisu udobne", smatrala je i govorila Greta.

Hit model čizmica za jesen 2017: Idu uz svaku odeću, i za svaku priliku! (FOTO)

foto: Profimedia

5. Šešir Garbo je nosila zanimljive šešire i u filmovima, i u stvarnom životu. Obožavala je velike piratske šešire, beretke, male okrugle šešire... "Pokrivač" za glavu za filmsku i modnu ikonu bio je apsolutni "must have".

Kožna suknja: Moderan komad koji ćete nositi na mnogo načina! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs