Jedinstveno

Jedni su oduševljeni, drugi zgađeni: Zašto je svet poludeo za njenom haljinom! (FOTO)

Umetnica je uradila stvarno neverovatan posao
Moda
22:10h Autor:
Jedni su oduševljeni, drugi zgađeni: Zašto je svet poludeo za njenom haljinom! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Aksalmonproject

Ceo svet divi se predivnoj crnoj haljini, koja je cela ukrašena belim "perlicama", a koju je osmislila i izradila umetnica Sintija Gibson.

Ali, kada su se pročuli detalji vezani za izradu ovog unikatnog komada odeće, oduševljenje je još više poraslo. Doduše, kod nekih se javilo i gađenje.

Naime, za izradu haljine, Sintija je upotrebila više od 20 hiljada kostiju lososa! Ono što izgleda kao perlice, zapravo su pršljenovi kičme ove ribe!

Za prefinjenu i damu sa ukusom: 9 trikova zbog kojih ćete izgledati kao šik Parižanka (FOTO)

"Oduvek sam bila fascinirana prirodnim svetom", rekla je Gibson na pitanje odakle joj ideja da napravi haljinu od ribljih kostiju. Ona je dodala da je još kao dete volela da proučava sve detalje u prirodi i da je baš tu otkrila strast i talenat za umetnost.

Iako možda ne zvuči da je tako teško, Sintija se tokom izrade haljine prilično namučila. Svaku kost morala je pažljivo da izbrusi, kako bi postale glatke, ali je morala da vodi računa da ne pretera i slomi kosti.

Na jednoj plaži pronašla je kičmu lososa i oduševila se izgledom pršljenova - tada se rodila ideja da spoji umetnost, modu i prirodu. Počela je da skuplja po plaži kosti i mašta sve dok u glavi nije sklopila sliku idealne haljine.

Najlepše letnje haljine: Poznate dame ih obožavaju, i to s razlogom! (FOTO)

Ipak, brzo joj je postalo jasno da šetnja plažom neće biti dovoljna da sakupi toliki broj pršljenova, pa je od lokalne firme koja se bavi preradom ribe potražila pomoć.

Oni su joj rado poklonili ogromnu količinu kostiju, a Sintija je u kući imala kese i kese smrdljivih "modnih detalja", na kojima su bili ostaci mesa.

"Stavila sam ih u mrežu i ubacila u more pored obale. Nakon nekog vremena, sitna morska stvorenja odradila su sav posao", objasnila je Sintija.

Zatim je umetnica izbelila i izbrusila kosti, a onda ih nizala, baš kao perlice. Haljina je nastajala pune četiri godine, ali Sintija nikad nije zažalila.

(Stil.kurir.rs)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs